Snapdragon 855 intră în producție la timp pentru Samsung Galaxy S10

Snapdragon 855 intră în producție la timp pentru Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 va avea nevoie de un procesor nou, iar Snapdragon 855 va intra în producție la timp pentru a fi folosit în noul smartphone.

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea lui Samsung Galaxy S10, începem să aflăm noutăți și despre Snapdragon 855. Qualcomm pregătește un nou procesor pentru telefon, așa cum deja ne-am obișnuit, pentru că sud-coreenii n-ar putea lansa un smartphone cu procesorul de top ”de anul trecut”.

Cele mai noi vești cu privire la viitoarea serie de procesoare vin din Taiwan și menționează că modelul 855 va intra în producție de serie în al patrulea trimestru din 2018.

De producția celui mai nou procesor Qualcomm se va ocupa Taiwan Semiconductor Manfuacturing Company. Se estimează că procesorul va fi atât de căutat de producători, încât încasările de pe urma sa vor reprezenta 8% din totalul câștigurilor TSMC.

Cel mai intrigant aspect legat de noul procesor al celor de la Qualcomm este că va avea o unitate de procesare neurală (NPU). Aceasta ar trebui să fie pe picior de egalitate cu NPU-ul pe care îl are procesorul Kirin 970, anunțat de Huawei la IFA, toamna trecută. Totuși, n-ar fi rău pentru Snapdragon 855 să vină cu ceva chiar mai bun de atât.

O altă noutate legată de procesor este că, odată cu acesta, s-ar putea schimba și modul în care sunt denumite seriile de top, conform lui Roland Quandt. Astfel, procesorul de acum, care poartă numele de cod Hana, ar putea fi numit Snapdragon 8150 atunci când va fi lansat.

Noul procesor este construit cu ajutorul procesului de fabricație pe 7 nm, care oferă performanțe mai bune, autonomie sporită și, evident, funcții de inteligență artificială. Rămâne să vedem cum se va folosi Samsung de această noutate pentru Galaxy S10.

Citește și: