Ce nume va avea procesorul Snapdragon din Samsung Galaxy S10

Ce nume va avea procesorul Snapdragon din Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 este la cam două luni distanță de lansare, astfel că aflăm noi detalii despre telefon, mai exact despre procesorul pe care îl va folosi acesta.

Samsung Galaxy S10 va debuta destul de curând, undeva între ianuarie și februarie. Fără doar și poate, există o imagine destul de bine conturată a telefonului, atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic.

Telefonul ar urma să folosească procesoare de generație nouă. Pe piețe cum este cea din România, vei putea cumpăra smartphone-ul cu procesor de producție proprie, Exynos 9820. În alte regiuni, cum ar fi în SUA, Galaxy S10 va ajunge cu procesor Snapdragon 855.

Într-adevăr, noul procesor al celor de la Qualcomm se va numi Snapdragon 855, contrar zvonurilor din trecut. La acel moment, era vehiculată ideea că noile procesoare vor purta numele 8150, iar că astfel se va da startul unei noi serii.

Qualcomm se pregătește să lanseze noul procesor în Hawaii, în cadrul unui eveniment dedicat. Roalnd Quandt, care oferă ocazional ponturi din industrie, susține că acesta va fi Snapdragon 855 – denumirea 815 este una care a fost folosită intern, dar care nu se va transpune și în produsul disponibil comercial.

Conform lui Quandt, noul procesor va fi construit pe procesul de fabricație de 7 nm, de către TSMC. Acesta va avea un modem Snapdragon X50, construit special pentru nevoile de conectivitate 5G. Procesorul în sine va avea trei grupuri de nuclee, iar cele mai performante vor ajunge la 2,84 GHz. Placa video va fi Adreno 640.

De asemenea, procesorul va avea integrată și o unitate de procesare neurală, astfel că sarcinile de inteligență artificială vor fi mai ușor de îndeplinit. Anunțul oficial pentru procesor ar trebui să vină până la finele acestei săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: gsmarena.com