Snapdragon 855 va purta un nou nume și dă startul unei noi serii

Snapdragon 855 va purta un nou nume și dă startul unei noi serii

Snapdragon 855 ar trebui să fie următorul procesor flagship din seria celor de la Qualcomm, însă producătorul are planuri noi în ceea ce privește numele acestuia.

Procesoarele de top de la Qualcomm sunt cele din seria 8xx. Am avut modelele 800, 810 și 820, iar apoi producătorul a făcut o mică schimbare și a adus pe piață modelele 835 și 845, flagship-urile de anul trecut și de anul acesta.

Multă vreme am vorbit despre Snapdragon 855 ca succesor logic în această serie, dar se pare că Qualcomm are alte planuri pentru numele noului procesor. Astfel, viitorul procesor va fi Snapdragon 8150.

La un moment dat, procesorul chiar a fost cunoscut ca Snapdragon 855, având în vedere că pe plan intern s-a vorbit de spre SDM855. Totuși, trendurile din industrie se schimbă, iar numele e doar unul din aceste trenduri. Acum, procesorul e cunoscut ca SDM8150, așa că va fi, cel mai probabil, prezentat ca Snapdragon 8150 la momentul dezvăluirii.

Dincolo de schimbarea de nume, vom vorbi, evident. și despre schimbări care privesc direct performanțele procesorului. Cifrele inițiale nu arată însă schimbări foarte mari față de generația trecută. Patru dintre nuclee ar opera la 1,7 GHz, în timp ce celelalte patru ar urma să opereze la 2,6 GHz.

Un mare upgrade față de Snapdragon 845, probabil și cel mai important pentru noul procesor, îl reprezintă adăugarea unei unități de procesare neurală. Cipurile de la Qualcomm, construite pe sistemul system-on-a-chip, conțin deja procesorul Kryo, placa video Adreno, ISP-ul Spectra și DSP-ul Hexagon. Încă nu se știe ce nume va avea unitatea de procesare neurală.

De asemenea, și Snapdragon 8180 ar trebui să fie anunțat în același timp cu 8150. Acest procesor ar trebui să aducă la realitate laptopurile ARM cu Windows 10.

Citește și: