Samsung Galaxy S10 ar putea avea cel mai bun senzor de amprentă pe ecran

Samsung Galaxy S10 ar putea avea cel mai bun senzor de amprentă pe ecran

Samsung Galaxy S10 e încă departe de lansare pentru a vorbi concret despre una sau despre alta, însă zvonurile tot încep să apară, iar acum e vorba de senzorul de amprentă integrat în ecran.

Samsung Galaxy S10 va avea un senzor de amprentă pe ecran, asta e deja clar. E timpul pentru companie să aducă această tehnologie pe un telefon, iar Note 9 n-a primit-o tocmai ca să fie un bonus pentru S10, modelul aniversar. Tehnologiile vor fi diferite pentru senzori, iar de asta ne vom lămuri pe parcurs.

Informații venite din Coreea de Sud sugerează că Samsung va beneficia de cea mai bună tehnologie de senzor de amprentă pe ecran pe care Qualcomm o poate oferi. Astfel, S10 va avea un senzor ultrasonic din a treia generație, care oferă precizie și viteză mai mari.

Samsung a întârziat în aducerea unui senzor de amprentă pe ecran, însă producătorii care oferă așa ceva s-au orientat, de obicei, către senzori optici și nu ultrasonici. Dacă cei dintâi surprind o imagine a degetului tău, cei din urmă se bazează pe o pulsație ultrasonică trimisă către deget. Evident, cea de-a doua variantă e și cea mai sigură.

Prima generație de senzor de amprentă ultrasonic de la Qualcomm a apărut în 2015, iar cel integrat în ecran, din a doua generație, a fost folosit dec câteva companii chineze în 2017. Cea de-a treia generație s-ar putea să aducă și succesul senzorului în general, având în vedere că popularitatea lui S10 va fi mult mai mare decât cea a câtorva branduri relativ minore din China.

Și totuși, s-ar putea ca S10 să nu fie primul telefon al sud-coreenilor care să vină cu un astfel de senzor. Samsung ar putea lansa un mid-range cu această tehnologie pentru piața din China, spre finalul anului.

Citește și: