06 nov. 2018 | 12:31

Procesorul din Samsung Galaxy S10 ar putea aduce o noutate importantă

ACTUALITATE
Procesorul din Samsung Galaxy S10 ar putea aduce o noutate importantă

Samsung Galaxy S10 se îndreaptă către lansarea de la începutul lui 2019, iar acum aflăm câte ceva despre viitorul procesor al telefonului.

O mulțime de noutăți ar putea ajunge pe piață în 2019, în domeniul telefoanelor mobile, iar Samsung Galaxy S10 este unul dintre smartphone-urile la care să fii atent. Producătorii ar trebui să realizeze că nu pot folosi la nesfârșit ecrane cu crestătură, iar asta ar putea să-i motiveze să vină cu alte opțiuni.

Avem telefoane glisante, unul cu ecran pe spate și fără cameră de selfie, dar am putea avea și smartphone-uri cu cameră sub ecran. Samsung ar putea aduce o astfel de tehnologie pe piață, asta dacă nu preferă să folosească un decupaj pe centrul ecranului, așa cum s-a sugerat recent.

Între timp, e mai important să vorbim despre procesorul telefonului. Dincolo de Snapdragon 8150, următorul procesor de top de la Qualcomm, smartphone-urile S10 vor avea procesoare Exynos 9820. Acestea sunt produse de către Samsung și România e una din piețele unde telefoanele ajung cu astfel de procesoare.

Modelul 9820 ar urma să fie o îmbunătățire semnificativă față de generația trecută, 9810. Astfel, procesorul este bazat pe procesul de fabricație pe noduri de 7 nm, ceea ce era de așteptat. Mai importantă e discuția despre capacitățile de inteligență artificială ale procesorului.

Astfel, Exynos 9820 ar putea veni nu cu una, ci cu două unități de procesare neurală – NPU, care să facă telefonul mult mai eficient când vine vorba de lucrul cu funcțiile de AI.

Și Kirin 980, de la Huawei, are două unități de procesare neurală. Acestea se ocupă de funcții de procesare video, în principiu. Dacă Samsung vrea să aducă două unități NPU pe procesor, înseamnă că ar putea introduce și o serie de funcții noi.