Telefonul pliabil de la Samsung e mai aproape ca niciodată

Telefonul pliabil de la Samsung e mai aproape ca niciodată

Telefonul pliabil de la Samsung este, în continuare, doar un gadget ipotetic, dar acesta ar putea deveni realitate în viitorul destul de apropiat.

În septembrie, DJ Koh, președintele diviziei de mobile din cadrul Samsung, declara pentru CNBC că telefonul pliabil Samsung Galaxy F (denumirea curentă zvonită, care s-ar putea schimba) ar putea fi dezvăluit în luna noiembrie.

Se pare că informația era incorectă, iar Samsung nu se așteaptă să lanseze smartphone-ul pliabil în acest interval de timp. Samsung Developer Conference se apropie cu pași repezi, are loc pe 7 noiembrie, iar atunci ar putea fi făcută o dezvăluire parțială a specificațiilor telefonului.

Cele mai recente zvonuri despre Samsung Galaxy F susțin că telefonul ar avea un display de 4,6 inci atunci când este pliat, iar acesta ajunge la 7,3 inci dacă este configurat ca o tabletă. Schimbarea de la telefon la tabletă se face prin desfacerea ecranului.

Tot în octombrie a apărut un nou zvon, conform căruia telefonul pliabil nu va fi protejat de Gorilla Glass. În schimb, Samsung va folosi un nou strat protector transparent, produs de Sumitomo Chemical. Acesta ar trebui să fie mai flexibil decât Gorilla Glass, un aspect crucial pentru un smartphone pe care îl poți plia.

Pare că Samsung ar putea lansa noul Galaxy F la CES 2019, evenimentul care are loc în Las Vegas, în luna ianuarie. Cel mai probabil, o lună mai târziu vom vedea și Galaxy S10, care ar putea fi dezvăluit la MWC, la Barcelona.

Telefonul pliabil este un subiect despre care s-a vorbit de-a lungul ultimilor ani, cu tot felul de termene mai mult sau mai puțin realiste. Samsung a avut constant probleme cu fabricarea unor ecrane care să suporte stresul plierii, iar acum pare că le-a reușit și au intrat în linie dreaptă.

Citește și: