Samsung taie fața Huawei cu Galaxy A8s, primul telefon cu display perforat

Samsung taie fața Huawei cu Galaxy A8s, primul telefon cu display perforat

La mai puțin de 24 de ore după ce Huawei a anunțat lansarea telefonului Nova 4 pe 17 decembrie, Samsung a decis să-și anunțe concurentul direct cu șapte zile mai devreme, pe 10 decembrie.

Concurența dintre Samsung și Huawei este mai acerbă ca niciodată, mai ales când vine vorba de introducerea pe piață a unor terminale inovative. După aproximativ un an în care am fost nevoiți să ne acomodăm cu crestături în terminalele de top, următorul pas se pare că va consta într-o gaură discretă în ecran pentru a găzdui camera frontală.

Competiția pentru primul telefon cu ecran perforat se dă între Galaxy A8s și Huawei Nova 4. Se pare însă că sud coreenii vor ieși câștigători, iar faptul că produsul finit pare să fie un pic mai premium decât cel din oferta chinezilor are mari șanse să-i faciliteze adopția.

Printr-un gest ce pare să fi fost regizat, la câteva ore după anunțul Huawei pe marginea subiectului, Samsung a confirmat că va lansa Galaxy A8s cu o săptămână mai repede, pe 10 decembrie. Sunt șanse ca lucrurile să se mai schimbe până atunci, dar este puțin probabil.

Trecând însă peste particularitățile de performanță, Nova 4 și Galaxy A8s au mai multe în comun decât ai crede la prima vedere. În primul rând, ecranul, în ambele cazuri, este un LCD creat de compania BOE.

În rest, Samsung Galaxy A8s este construit în jurul unui panou de 6,3 inci cu o rezoluție nativă de 2340 x 1080 pixeli. LCD-ul IPS va avea un raport de aspect de 19,5:9.

Partea de procesare este asigurată de o combinație între un Snapdragon 710 cu 6GB RAM. Pe partea din față are o cameră de 24 de megapixeli. Pe spate, are trei camere principale cu abilități diferite. Prima dintre ele va fi o cameră obișnuită, a doua va avea un obiectiv ultra-wide, iar a treia ține loc de senzor de adâncime.

galaxy a8s lansare

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: