Cardul microSD de 512 GB de la Samsung costă cât un telefon mid-range

Cardul microSD de 512 GB de la Samsung costă cât un telefon mid-range

Samsung Galaxy Note 9 este primul telefon al sud-coreenilor cu suport oficial pentru carduri microSD de 512 GB, dar prețul acestora nu e tocmai mic.

Galaxy Note 9 a adus pe piață suport oficial pentru cardurile microSD de 512 GB, doar că Samsung n-a avut un astfel de card pregătit pentru lansare. Acum două luni, însă, producătorul promitea că va lansa cât mai curând cardul respectiv.

Noul card este parte din seria EVO Plus, lansată de către Samsung, și este un card de clasa 10. Vitezele de scriere pot ajunge până la 90 MB/s, iar cele de citire pot merge până la 100 MB/s. Cardul este capabil să stocheze până la 24 de ore de conținut video la rezoluție 4K, sau 150.300 de poze.

Prețul cardului este pe măsura specificațiilor, astfel că în Germania, acolo unde a apărut prima oară pe internet, cardul este listat la prețul de 289 de euro. Acesta e un preț similar cu telefonul Galaxy A7, un mid-range din gama producătorului.

Mai mult, prețul este de trei ori mai mare decât al unui EVO Plus de 256 GB. Cardul nu se va ieftini prea curând, dar l-ai putea lua la prețuri mai accesibile în următorii ani, pe măsură ce apar și alte carduri similare, dar crește și cererea de capacități de stocare atât de mari sau chiar și mai masive de atât.

Samsung nu a pornit comenzile pentru acest card pe site-ul din Germania și nici nu are o dată de lansare afișată pentru acesta. De asemenea, nu e clar pe câte piețe va ajunge acest card de memorie. Va fi interesant de urmărit cât de mare va fi popularitatea acestui card, având în vedere prețul destul de prohibitiv pentru acesta.