Cum au contribuit românii la Assassin’s Creed Odyssey

Cum au contribuit românii la Assassin’s Creed Odyssey

Noul titlu din seria Assassin’s Creed este lansat oficial și trimite jucătorii într-o nouă aventură, iar de data aceasta lasă Egiptul pentru Grecia Antică.

Noul titlu Assassin’s Creed numit Odyssey este unul de tip action-adventure, open world, dar de data aceasta conține și mecanici RPG, iar jucătorii vor avea posibilitatea să aleagă personajul cu care vor juca: Alexios sau Kassandra.

Acțiunea din Assassin’s Creed Odyssey se desfășoară în Grecia Antică, cu 431 de ani înaintea erei noastre, iar jucătorii au ocazia să exploreze acest ținut istoric al miturilor și legendelor.

La dezvoltarea jocului a lucrat și o echipă de peste 200 de developeri și game testeri din studioul Ubisoft București. În jur de 80 de programatori români au avut mai multe sarcini precum recrearea creaturilor mitice (Minotaurul sau Medusa), dar au contribuit și la gameplay-ul naval sau abilitățile speciale și de luptă ale personajelor.

În plus, 140 de persoane din România au fost responsabile pentru testarea jocului. Românii au făcut controlul calității alături de alți angajați Ubisoft din Kiev sau Pune.

Oceanele, râurile și lacurile pe care le vei vedea în joc trebuie să știi că au fost realizate la București. Echipa de dezvoltare din București a fost responsabilă de randarea și simularea apei, fiind prima care a reușit să introducă textura 3D a spumei formate la suprafață, pentru o experiență de joc cât mai autentică.

De asemenea, arenele de luptă, tehnicile de luptă ale mercenarilor și anumiți inamici foarte puternici (boss)  sunt rezultatul eforturilor celor din studioul local.

Assassin’s Creed Odyssey reprezintă al optulea joc realizat in co-development de Ubisoft Quebec, Montreal, București și Singapore.

Jocul este disponibil acum pe platformele Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4 și PC, cu îmbunătățiri grafice și tehnice pe consolele Xbox One X și PS4 Pro. Noi vom testa jocul în perioada următoare și-ți vom povesti care este părerea noastră despre cel mai nou titlu al studioului Ubisoft.

Citește și: