Care sunt secretele românului care a câștigat la loterie de 14 ori

Care sunt secretele românului care a câștigat la loterie de 14 ori

Pentru românul-australian Ștefan Mandel, statisticile care spun că ai șanse de patru ori mai mari să te lovească fulgerul decât să câștigi la loterie nu se aplică, pentru că el a câștigat la loto de 14 ori.

Primele două câștiguri le-a avut în România, în vremea lui Ceaușescu, când încerca să câștige bani pentru a-și ajuta familia să părăsească țara. Pe atunci, câștiga 351 RON pe lună. Ulterior, Mandel s-a mutat în Israel, unde a mai câștigat la loto de încă 12 ori.

La vremea lui, Mandel a reușit să câștige de atâtea ori cu ajutorul unei scheme. Schema sa ar fi imposibilă astăzi în SUA și Australia, în contextul legilor apărute de atunci și până în prezent – mai exact, azi nu se mai pot lua bilete la vrac și nici nu îți poți printa biletele acasă (aceste două lucruri fiind ingredientele cheie ale schemei sale). Pașii schemei sale erau următorii:

  1. Calculează numărul total de posibile combinații (de exemplu, dacă ai de ales șase numere între 1 și 40, vei avea 3.838.380 posibile combinații).
  2. Caută loterii unde premiul cel mare este de trei ori sau mai mult mai mare decât numărul total de combinații posibile.
  3. Strânge suficienți bani pentru a plăti pentru fiecare combinație posibilă, cu ajutorul investitorilor (peste 2.000 de investitori mai exact)
  4. Printează milioane de bilete cu fiecare combinație.
  5. Du tichetele la dealeri autorizați de loterie.
  6. Câștigă premiul cel mare și plătește-i pe investitori – Mandel le-a oferit celor 2.524 de investitori ai săi de la loteria Virginia 97.000 de dolari din câștigul său total de 1,3 milioane de dolari.

De cele mai multe ori însă, câștigătorii la loto ajung să cheltuie toți banii rapid și în van, pe case imense, mașini și jocuri de noroc. Pentru a evita asta, sfatul planificatorului financiar Robert Pagliarini este să îți faci rost de o triadă financiară în cazul în care câștigi la loto. Ce implică o asemenea triadă? Un avocat, o persoană care să se ocupe cu taxele și un sfătuitor financiar. Aceștia te pot ajuta să iei decizii financiare înțelepte și să îți planifici viitorul într-un mod mai isteț decât dacă te-ai lăsa pe mâna impulsurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: