Cum a devenit avocatul lui Trump portavocea lui Dragnea și a PSD

Cum a devenit avocatul lui Trump portavocea lui Dragnea și a PSD

Scrisoarea lui Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a creat multă vâlvă în rândul opiniei publice și în presă, dar s-a confirmat că a fost totul doar o “fumigenă”. Ca o ironie, Giuliani s-a autodemascat și a recunoscut că a fost plătit să transmită acel document.

Luni, 27 august, majoritatea titlurilor din presa online românească făcea referire la scrisoarea trimisă de Giuliani lui Klaus Iohannis și altor oficiali români.

Ca o mică recapitulare, acest avocat și fost primar al New York-ului, îi reproșa voalat președintelui României că încurajează “excesele DNA” în lupta anticorupție. Giuliani ia vădit apărarea guvernării PSD, iar temele abordate în documente, precum amnistie sau condamnați nevinovați aproape că te fac să crezi că a fost redactată în birourile PSD. Dar n-a fost. Se pare că ea a venit direct de la firma sa de avocatură, Giuliani Partners.

„O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzați și condamnați ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenți care au fost trimiși la închisoare”, cam așa arată un fragment din scrisoarea buclucașă care a produs amuzament și indignare deopotrivă.

În cursul zilei de miercuri, 29 august, deci la 2 zile de la publicarea documentului, aflăm că Giuliani a recunoscut că a fost plătit să transmită acea scrisoare pentru a lua partea actualului guvern din România. Nu scrisoarea în sine care apără PSD e problema, ci abordarea și argumentele neplauzibile. Dar, scopul ei nu a fost unul persuasiv, ci de a atrage atenția unui public țintă (acela care crede întotdeauna ce spune Liviu Dragnea).

“Îmi plătesc prețul cerut”, le-a răspuns Giuliani jurnaliștilor de la Politico atunci când i-au fost cerute explicații cu privire la scrisoarea trimisă în România.

Detaliile sunt mai concrete de-atât. Se pare că fostul primar al New York-ului a fost plătit de firma de consultanță Freeh Group International Solutions, care a comandat scrisoarea cu indicații specifice, după cum ne dăm seama.

Avocatul lui Trump n-a menționat nimic de onorariul primit pentru redactarea documentului, dar firma Freeh Group aparține fostului șef FBI, Louis Freeh. Printre clienții care cer consultanță acestei firme se numără și Gabriel Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa și care acum este urmărit pe plan internațional pentru că a fugit de executarea pedepsei din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Vice