Sony SRS-XB40 este o boxă portabilă care îți oferă tot bassul pe care ți-l dorești [PLAYTEST]

Sony SRS-XB40 este o boxă portabilă care îți oferă tot bassul pe care ți-l dorești [PLAYTEST]

Sony are o gamă variată de boxe cu bass consistent, iar SRS-XB40 este una dintre soluțiile ideale chiar și pentru o petrecere, fie ea indoor sau outdoor.

Boxele portabile au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme, iar un asemenea gadget este întotdeauna binevenit în rucsac. Unele boxe sunt suficient de mici încât să-ți încapă în palmă, în timp ce altele sunt ceva mai mari, dar și mai performante. În cea de-a doua categorie intră Sony SRS-XB40, o boxă pe care o poți folosi dacă vrei să întreții o petrecere, fără probleme.

boxă portabilă sony srs-xb40 1

Boxa Sony SRS-XB40 e destul de mare, dacă te-ai obișnuit cu boxele de buzunar, dar nu îți va rupe umerii dacă o pui într-un bagaj pe care să-l iei după tine. Având în vedere că vorbim despre o boxă cu dimensiuni ceva mai mari decât de obicei, e evident că vorbim și de o putere mai mare. Am comparat boxa cu două sisteme clasice de acasă și am descoperit că boxa de la Sony reușește să ofere un volum comparabil cu sistemele pe care le aveam la dispoziție.

boxă portabilă sony srs-xb40 1

Autonomia boxei este surprinzător de bună și e un factor demn de luat în calcul dacă vrei să uiți de încărcător. SRS-XB40 reușește să-ți ofere muzică până la 24 de ore după o încărcare completă, asta dacă oprești luminile cu tendințe ușor psihedelice. N-am făcut asta în primă fază, iar cu luminile pornite și cu volumul setat undeva mai sus de jumătate am ajuns la vreo 15 ore de autonomie. După revelația opririi beculețelor, am reușit să obțin vreo 21 de ore de autonomie, tot la un volum ceva peste mediu.

boxă portabilă sony srs-xb40 1

Revelația despre care vorbesc a avut loc după ce am instalat aplicația Music Center, pentru un control mai bun asupra boxei. Sony SRS-XB40 încearcă să țină variabilele la un minimum când vine vorba de interacțiunea directă, ceea ce e bine, până e rău. Pentru a conecta boxa la un telefon trebuie să apeși doar butonul de pornire, iar apoi lucrurile se rezolvă cu telefonul, astfel că pașii inițiali se parcurg repede. Răul apare când întorci boxa pe toate părțile, în încercarea de a găsi un buton din care să poți opri luminile, care nu sunt tocmai ceea ce vrei în cameră seara, când vrei doar să asculți muzică, fără bahaos.

Aici intervine Music Center, aplicația pe care n-am folosit-o din prima zi, dar pe care îți recomand s-o instalezi imediat ce ai scos boxa din cutie. De aici vei putea să oprești luminile sau, dacă dorești, să schimbi stilul și culorile lor. Sunt ceva mai bine de 10 moduri presetate, iar cele care nu funcționează ca un stroboscop ar putea fi plăcute mai multor persoane.

boxă portabilă sony srs-xb40 1

Boxa nu are un indicator al bateriei, așa că îți vei da seama că trebuie să pui boxa Sony SRS-XB40 la încărcat abia după ce auzi de câteva ori că se întrerupe muzica. N-ar fi stricat un indicator discret, pe lângă butoane, dar să zicem că se compensează neajunsul tocmai prin autonomia sporită, care te scapă de grija imediată a încărcătorului. Vei vrea să-l ții după tine dacă ai deplasări lungi, deoarece mufa e proprie Sony, așa că nu poți apela la un banal cablu USB.

Sony SRS-XB40 vine și cu rezistență la apă, de tipul IPX5, dar asta nu înseamnă că poți să sari cu boxa în piscină; aceasta are protecție la stropire, ceea ce este ok, doar că se putea și mai mult.

Vedeta boxei și elementul pe care l-am păstrat pentru final e butonul EXTRA BASS, care schimbă lucrurile odată ce este apăsat. Bassul melodiilor este accentuat foarte mult odată ce ai apăsat butonul, fără să afecteze mediile și înaltele. La volume ridicate, pare că bassul amplificat se mai domolește, fiind probabil vorba de o limitare tehnică prin care Sony se asigură că boxa n-o să înceapă să se plimbe prin cameră. Am mai avut ocazia să testez căști sau boxe care promiteau un bass bogat, dar asta se întâmpla, de cele mai multe ori, prin sacrificarea celorlalte sunete, ceea ce nu se întâmplă aici, din fericire. La volume scăzute, însă, ai impresia că bassul este ceva mai puternic în comparație cu restul sunetelor.

boxă portabilă sony srs-xb40 1

Per total, Sony SRS-XB40 e o boxă care poate ține o petrecere chiar și de una singură. Dacă vrei să adaugi încă una sau alte nouă boxe în ecuație, le poți conecta și sincroniza pe toate cu ajutorul aplicației dedicate, astfel că muzica poate ajunge la toată lumea. La eMAG, poți găsi boxa SRS-XB40 de la Sony AICI.

George Stanciu
Articol scris de
George Stanciu
Etichete:
Comentarii
George Stanciu
11:36 / 09.10.2017