Red Hydrogen One, telefonul cu ecran holografic, are dată de lansare

Red Hydrogen One, telefonul cu ecran holografic, are dată de lansare

În urmă cu câteva luni, am aflat primele detalii despre extravagantul smartphone Red Hydrogen One. Gadgetul de top a beneficiat acum de o dată de lansare.

Cei de la Red sunt sinonimi cu camere video digitale de înaltă rezoluție. Creațiile lor pot părea exagerat de scumpe la prima vedere, dar unele dintre cele mai bune lung metraje din ultimul deceniu au fost imortalizate cu ajutorul lor. În luna iulie a anului trecut au anunțat însă că își vor face intrarea în piața de smartphone-uri prin intermediul unui telefon care te lasă cu gura căscată, atât prin prisma valorii foarte generoase de achiziție, cât și datorită ecranului nemaiîntâlnit.

Nu am știut niciodată când se va lansa oficial, dar printr-un thread pe forumul oficial al companiei americane sunt dezvăluite mai multe particularități importante referitoare la dispozitivul nelansat. În primul rând, precomenzile vor fi inițiate în luna aprilie a acestui an, în timp ce primele unități vor fi livrate în vară.

Configurația finală a dispozitivului include un procesor Qualcomm Snapdragon 835x. Va fi vorba de un aparat dual SIM care, printre altele, va avea pe margine o mufă de căști. Creatorii săi au recunoscut că va fi mai un pic mai mare și mai greu decât alte smartphone-uri a căror diagonală este de 5,7 inci. Acumulatorul intern este de 4500mAh, unul dintre cele mai generoase pentru un smartphone.

Marele atu al telefonului ce ar urma să ajungă în magazine la prețul de 1200 de dolari constă în panoul 4V sau Four View. Deși nu știe nimeni exact cum funcționează, respectivul ecran ar trebui să fie capabil să afișeze conținut 2D sau stereo 3D și să se preteze pentru realitate augmentată, realitate virtuală și realitate mixtă, fără nici un fel de ochelari speciali sau altfel de accesorii. În teorie, ar trebui să fie primul telefon capabil să genereze impresia interacțiunii cu o hologramă. Rămâne să așteptăm primele review-uri pentru a vedea dacă este vorba de o experiență atât de spectaculoasă pe cât o promovează cei de la Red.

Citește și: