07 iul. 2017 | 10:14

Hydrogen One este primul smartphone modular cu ecran holografic

ACTUALITATE
Hydrogen One este primul smartphone modular cu ecran holografic

Hydrogen One este smartphone-ul de debut al companiei Red, cunoscută mai ales pentru camerele foto și video profesionale.

Deși compania se concentrează pe segmentul foto-video, asta nu înseamnă că nu-și pot extinde activitățile. Red are planuri mari în materie de smartphone-uri, iar primul telefon pe care îl aduc pe piață pare foarte promițător, având în vedere că are un ecran holografic.

”Nu mai e nevoie să cari un alt dispozitiv pentru a te bucura de conținut multidimensional”, spune compania, care adaugă faptul că ”dispozitivul se bazează pe nanotehnologie, care face tranziția între conținut clasic 2D, conținut holografic, conținut 3D și jocuri interactive”.

Device-ul se bazează pe sistemul de operare Android, dar pe lângă acesta, compania producătoare spune că sistemul are integrat un algoritm unic, prin intermediul căruia sunetul stereo  este transformat în sunet multidimensional. De asemenea, telefonul este modular, amintindu-ne de Moto Z, astfel că poți să-i atașezi diferite module pentru a surprinde imagini și videoclipuri de înaltă calitate. Telefonul va fi compatibil și cu camerele create de Red, cum ar fi Scarlet, EPIC sau Weapon.

În ceea ce privește restul specificațiilor, lucrurile sunt destul de vagi, astfel că nu ne putem forma o idee foarte clară despre Hydrogen One. Știm că va avea un display de 5,7 inci, dar și că va fi dotat cu un port USB Type-C, așa cum relatează și gsmarena.com.

Smartphone-ul are un preț destul de ridicat, având în vedere că varianta cu carcasă de aluminiu va costa 1.195 de dolari, iar cea de titan, 1.595 de dolari. La asemenea prețuri, ne putem aștepta ca restul specificațiilor să fie, totuși, unele destul de bune, astfel că putem vehicula ideea unui procesor Snapdragon 835 și a cel puțin 4GB de memorie RAM, dacă nu chiar 6GB.

Compania spune că prețurile actuale sunt disponibile doar pentru o perioadă de timp limitată, iar că cei care fac precomenzi vor primi și un mic cadou. Livrările telefonului ar trebui să înceapă în primul trimestru din 2018.