Oppo ar putea intra în cursa pentru un telefon pliabil

Oppo ar putea intra în cursa pentru un telefon pliabil

Ideea unui telefon pliabil începe să prindă contur, iar din ce în ce mai mulți producători par să aibă un interes în această direcție.

Momentan, trendul actual este acela de a renunța la cât mai mult din marginile ecranelor de smartphone-uri, astfel încât să avem parte de telefoane cu display-uri imense, dar împachetate în dimensiuni normale. Firește, după ce toată lumea va adopta această idee, vom trece la o alta, care ar putea fi cea a unui telefon pliabil.

Cel mai probabil, vorbim de un ”când” și nu de un ”dacă” în ceea ce privește crearea unui telefon pliabil, iar Oppo ar putea fi următorii care intră în această cursă. Un brevet descoperit recent arată că Oppo a înregistrat o aplicație pentru un telefon de acest fel. Dacă ne uităm la designul din scheme, observăm că aceștia au o abordare diferită față de ceea ce ar putea propune Samsung.

oppo telefon pliabil

Oppo are de gând să creeze un telefon pliabil a cărui parte superioară s-ar plia, în loc să avem de-a face cu un telefon care se pliază de la mijloc. În teorie, un asemenea proiect ar putea fi mai ușor de creat, deoarece anumite componente care nu pot fi pliate sau curbate pot rămâne în partea de jos a smartphone-ului.

Telefoanele pliabile din prezent au de-a face cu un mare obstacol, cel al componentelor. Momentan, crearea de piese flexibile reprezintă cea mai mare provocare pentru producători. Rămâne de văzut dacă Oppo va continua să dezvolte un asemenea proiect, sau dacă avem de-a face doar cu unul din miile de brevete înregistrate doar pentru a patenta anumite idei, fără o aplicație reală a acestora.

Citește și: