17 sept. 2018 | 16:27

Cel mai tare mod de-a prezenta buletinul meteo și uraganul Florence

ACTUALITATE
Cel mai tare mod de-a prezenta buletinul meteo și uraganul Florence

Uraganul Florence a lovit Carolina în forță statul Carolina din Statele Unite ae Americii, iar autoritățile au început să emită alerte de evacuare a locuințelor.

The National Hurricane Center a prezis inundații, a căror apă poate varia în adâncime între 60 de centimetri și 3,3 metri. „E rețeta pentru un dezastru de inundații„, a zis meteorologul Marshall Shepherd.

Cei de la The Weather Channel s-au hotărât să arate cu ajutorul realității imersive cât de mare va fi impactul uraganului Florence. În două videoclipuri în care apar meteorologii Ericka Navarro și Greg Postel, se poate vedea cum aceștia sunt înconjurați de apa mâloasă a inundațiilot, care trece de capul lor, și cum mașinile sunt prinse de curenți.

Pe lângă meteorologi se pot vedea deșeuri și pești în apă, lucru care adaugă greutate avertismentelor de evacuare. Autoritățile îi îndeamnă pe cei care se află în zone în pericol, să nu stea pe gânduri și să plece de îndată ce li se transmite să evacueze l0cuința.

Graficele au fost realizate în parteneriat cu compania de realitate augmentată The Future Group. Cei de la The Weather Channel au mai folosit tehnica realității imersive și pentru a arăta impactul pe care îl pot avea tornadele, într-un videoclip care a strâns peste 17 mii de aprecieri.

„Afacerea în care suntem noi este siguranța”, a zis Michael Potts, vice-președinte de design la The Weather Channel. „Vremea este un lucru visceral, fizic, și încercăm să recreem asta în cel mai realist mod posibil”.