RCS-RDS: creștere imensă pentru Digi Energy în lupta cu Enel

RCS-RDS: creștere imensă pentru Digi Energy în lupta cu Enel

RCS-RDS, pe lângă internet și telefonie (prin Digi Mobil sau fixă), mai vinde și energie electrică prin Digi Energy. Ultimele cifre arată o creștere mare pentru furnizor în lupta cu Enel.

RCS-RDS a intrat pe piața de energie electrică, în concurență cu Enel, la fel cum a făcut-o și pe alte piețe: prețuri agresive. Până la final de 2017, și-a triplat numărul de clienți pentru Digi Energy. Însă cantitatea de energie furnizată în total de companie a scăzut la jumătate. Asta pentru c-a renunţat la consumatori comerciali mari.

În întrecerea cu Enel, RCS-RDS a reușit în 2017 să-și asigure 70.698 de clienți pentru Digi Energy. Numărul este de peste trei ori mai mare decât la începutul anului: 22.314 clienţi casnici. Când vine vorba de clienți comerciali mari, pentru RCS-RDS cifrele sunt puțin în altă direcție. De la 272, la început de 2017, a ajuns la doar 24 la finalul anului. În aceeași notă a scăderii, s-a redus semnificativ şi numărul clienţilor noncasnici mici Digi Energy, de la 16.193, la începutul anului, la 7.073, la finalul lui 2017.

RCS-RDS a schimbat strategia și, deocamdată, e un jucător mai mic pe piață, dar se axează doar pe consumatori casnici. E un segment pe care Digi Energy își va concentra atenția și în 2018.

În lupta cu Enel, RCS-RDS a schimbat în primăvara lui 2017 strategia. Compania justifica asta printr-un calcul simplu. Din moment ce practică prețuri fixe pentru clienți, creșterea costului energiei electrice achiziționate de pe platformele de tranzacționare poate afecta negativ rezultatele financiare şi operaţionale. Asta informa înainte de listarea la bursă a Digi Mobil.

Cum Digi Energy e concurent cu Enel, a trebuit să se remarce prin preț. Astfel, RCS-RDS are, cel puţin pentru Bucureşti, cea mai bună ofertă pentru clienţii de energie electrică dintre toţi furnizorii concurenţiali. Preţul pe care îl oferă RCS-RDS este şi acum mai mic decât cel la care primesc clienţii casnici care au rămas în sistem de serviciu universal la furnizorul de ultimă instanţă, în acest caz Enel, dar nu mai este cel mai mic.

Potrivit ulttimelor date din comparatorul de tarife al ANRE, preţul RCS-RDS pentru consumatorii casnici din Bucureşti este de 0,51 lei/kWh. Este sub preţul de serviciu universal, care este de 0,61 lei. Însă acelaşi preţ îl au acum şi Enel şi Restart Energy One şi Fidelis Energy.

Sursa: Economica