Range Rover doboară recordul Ferrari pe un drum de munte uimitor

Un Range Rover Sport SVR la volanul căruia s-a aflat pilotul Ho-Pin Tung a reușit să doboare timpul realizat de un Ferrari 458 Italia pe un traseu montan din China.

În 2018, producătorii Range Rover au pus la treabă un model Range Rover Sport PHEV care a urcat 999 de trepte. La volanul SUV-ului hibrid produs de britanici a fost pilotul chinez Ho-Pin Tung. SUV-ul a trebuit să urce către Poarta Raiului din China toate cele 999 de trepte care se întind pe o distanță de mai bine de 11 kilometri. Departamentul de marketing al celor de la Land Rover a pus mașina la o nouă încercare la fel de solicitantă. De această dată, pe munte.

Exemplarul folosit la cea de-a doua încercare are un motor V8 de 5.0 litri care produce 575 de cai putere și 700 Nm.  Motorul este conectat la o transmisie automată cu opt trepte și un sistem de tracțiune integrală care permite modelului să accelereze de la 0 la 100 kmh în doar 4,5 secunde, iar viteza maximă este de 280 km/h.

Traseul ales are o lungime de 11,3 kilometri și este plin de serpentine. În anul 2016, un automobil marca Ferrari 458 (motor V8 twin-turbo de 650 de CP) reușea să scoată un timp de 10 minute și 31 de secunde. Noul Range Rover Sport SVR a parcurs traseul cu 99 de curbe în „doar” 9 minute și 51 de secunde. Mașina a avut pe întreaga durată a probei o viteză medie de 68,8 km/h.

[readmore]

Clipul cu recordul lui Ho-Pin Tung (35 de ani), campionul de la Le Mans şi pilotul de teste şi de rezervă al echipei Panasonic Jaguar Racing, a fost postat pe Youtube. „Sunt obișnuit cu viteza mare de la curse, dar aceste 99 de curbe au fost ceva unic”, a explicat Ho-Pin Tung la finalul solicitantei probe.

Acesta a adăugat că menținerea concentrării a fost cea mai mare provocare, deoarece drumul se schimbă constant. Rămâne însă de văzut dacă recordul lui Ho-Pin Tung va fi omologat și cum vor răspunde cei de la Ferrari.

 

Citește și: