11 mart. 2018 | 09:00

Ce nu știai despre Ferrari Pista, sportiva cu cel mai puternic motor V8

ACTUALITATE
Ce nu știai despre Ferrari Pista, sportiva cu cel mai puternic motor V8

Ferrari a prezentat la Salonul Auto de la Geneva noul 488 Pista, în cadrul unui amplu eveniment. Supercarul este automobilul ce se mândrește cu titulatura de a fi „modelul cu cel mai puternic motor V8 din istoria Ferrari”.

Modelul Ferrari Pista este succesorul modelelor 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia și 458 Speciale. Ce au în comun aceste mașini? Toate beneficiază de motoarele V8, însă motorul cu care este echipat Pista este cel mai puternic din istoria companiei italiene.

Astfel, noul Ferrari 488 Pista are un propulsor V8 biturbo de 3,9 litri care produce „doar” 720 CP (cu 49 mai mulți cai putere decât Ferrari 488 GTB) și 770 Nm. Motorul puternic este cuplat la o cutie manuală cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj.

Când vine vorba despre cifre, Ferrari Pista nu stă deloc rău. Ba dimpoitrivă. Supercarul accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,85 secunde. Până la viteza de 200 de km/h ajunge în doar 7.6 secunde. Ferrari Pista poate atinge o viteză maximă de 340 km/h. Sfatul specialiștilor în conducerea preventivă este ca viteza maximă să fie atinsă chiar pe un circuit (pistă) și nu pe un drum public. Inginerii au lucrat foarte mult la greutatea mașinii care a scăzut considerabil, astfel că Ferrari Pista cântărește doar 1280 kg, cu 90 de kilograme mai puțin decât Ferrari 488 GTB.

Cât va costa Ferrari Pista

Pista

Astfel, Ferrari Pista va avea un preț de catalog de 252.695 de lire sterline (aproximativ 284.000 de euro). O nimica toată pentru colecționari. Până acum, compania italiană nu a primit nicio comandă întrucât oficialii Ferrari au dorit înainte ca mașina să fie prezentată la Geneva. Cel mai probabil, modelul Ferrari Pista nu va avea stabilită o limită de unități produse, așa cum și-a obișnuit Ferrari cumpărătorii.

A avea un Ferrari este un moft ce necesită timp, pentru că la Maranello se fabrică, în medie, cam o unitate pe săptămână. Fiecare element de pe o mașină Ferrari poate fi personalizat de către cumpărător. E drept, timpul de așteptare poate ajunge până la doi ani.

Nici nu a fost lansat bine pe piață, că Aston Martin pregătește un rival pentru Ferrari 488 Pista. Este vorba despre un model ce va fi dezvoltat cu ajutorul Red Bull Racing care va purta numele de Aston Martin Valkyrie.