MWC18 Snapdragon 700 aduce funcții premium pe telefoane mid-range

MWC18 Snapdragon 700 aduce funcții premium pe telefoane mid-range
Sursa foto: Playtech

În cadrul MWC 2018, Qualcomm a venit cu o surpriză destul de plăcută, pentru că introduce noua serie de procesoare Snapdragon 700.

Probabil că știi deja seriile de procesoare Qualcomm, anume Snapdragon 200, 400, 600 și 800. Cu cât numărul e mai mare, firește, cu atât și procesoarele sunt mai puternice. De cele mai multe ori te va interesa fie un model 600, fie un model de top, 800. Pentru că a început să apară o nouă piață de smartphone-uri ceva mai bune decât clasicele mid-range, dar nu la fel de performante ca cele premium, Qualcomm aduce ca răspuns o nouă serie de procesoare.

Snapdragon 700 este noua serie de procesoare de telefoane dezvăluită de Qualcomm la MWC 2018. Procesoarele vin cu capacități pentru inteligență artificială, cu ajutorul Qualcomm AI Engine, care aduce o performanță de două ori mai ridicată pentru AI decât în cazul platformei 660.

Și camerele foto care vor funcționa cu ajutorul lui Snapdragon 700 vin cu îmbunătățiri, datorită suportului pentru tehnologia Qualcomm Spectra ISP. Aceasta aduce îmbunătățiri pentru fotografia pe timp de noapte, cea slow-motion sau cea asistată de inteligență artificială.

Pentru că pe mulți ne interesează și durata de viață a bateriei, Qualcomm se adresează și cu privire la acest aspect. Conform companiei, care compară seria 700 cu modelul 660, îmbunătățirile de eficiență energetică ajung până la 30%. În plus, noile procesoare aduc și Quick Charge 4+, care îți poate oferi o baterie încărcată până la 50% în doar 15 minute.

Procesorul vine cu îmbunătățiri și pe partea de conectivitate, la capitolele LTE, Wi-Fi și Bluetooth 5.

Primele telefoane cu Snapdragon 700 nu sunt foarte departe de comercializare. Qualcomm estimează că acestea vor ajunge pe piață în prima jumătate a lui 2018.