17 oct. 2018 | 12:40

QNAP lansează un nou server NAS, ca să-ți faci un cloud privat

ACTUALITATE
QNAP lansează un nou server NAS, ca să-ți faci un cloud privat

QNAP lansează un nou server NAS pe care îl poți folosi pentru un cloud privat, acasă, sau chiar într-un birou de mici dimensiuni.

TS-351 este noul model din portofoliul de servere NAS cu trei sertare, iar acesta ar putea fi o soluție bună atât pentru utilizatori individuali, cât și pentru birouri mici.

Noul server vine cu procesor Intel Celeron J1800, care rulează la 2,41 GHz. Ai posibilitatea de a alege între modele cu 2 sau 4 GB de memorie RAM, iar aceasta poate fi extinsă până la 8 GB. Hard disk-urile compatibile sunt de 3,5 inci, poți folosi unele cu interfețe SATA 3Gb/s sau 6GB/s, iar criptarea acestora se face cu standardul AES 256-bit.

În interiorul serverului se găsesc și două sloturi M.2, unde pot fi conectate SSD-uri compatibile. NAS-ul se bazează pe cea mai recentă variantă a sistemulkui de operare QTS; în plus, cu ajutorul tehnologiei Qtier, stocarea este eficientizată și optimizată constant.

Poți folosi un astfel de server ca un cloud privat, acasă, dacă vrei să îți creezi un hub multimedia. Fie că vrei să redai muzică, videoclipuri sau fotografii, o poți face chiar și de la distanță. Materialele video sunt decodate cu standardul H.264, iar serverul se bucură și de o ieșire HDMI Full HD. Poți să urmărești filme pe calculator, pe televizor, dar și pe telefoane, Apple TV sau Google Chromecast.

Serverul poate fi folosit și pentru supraveghere, prin intermediul aplicației QVR Pro – cu ajutorul ei poți controla opt camere video diferite, gratuit, sau poți opta pentru licențe, ca să îți creezi o rețea de supraveghere mai mare.

Prețurile încep de la 289 de euro pentru modelul cu 2 GB de memorie RAM, sau de la 329 de euro, dacă preferi varianta cu 4 GB de memorie.