De ce se bucură creatorii PUBG că jocul lor este copiat de alții

De ce se bucură creatorii PUBG că jocul lor este copiat de alții

Creatorii PUBG au dat lovitura cu titlul care a devenit extrem de popular în ultimul an, iar aceștia se și bucură de faptul că jocul este copiat de alții.

PUBG este jocul care a popularizat modul battle royale, iar pentru că oamenii s-au înghesuit să se joace acest mod și s-au bucurat destul de mult de el, a venit și rândul altora să folosească această adiție. De la titluri indie ca Fear the Wolves la jocurile deja ”de-ale casei”, ca Battlefield V sau Black Ops 4, toate introduc acest nou mod de joc.

”Avem un parcurs intern pentru joc și suntem conștienți că există competitori”, a declarat Brendane Greene, director creativ al PUBG, întrebat dacă acest trend afectează dezvoltarea jocului. ”Anul acesta, e un battle royale de battle royale-uri. Fiecare are propriul royale, ceea ce e grozav, mă bucur să văd că genul a fost adoptat. Va fi interesant de văzut dacă se va dezvolta într-un gen complet”, mai arată acesta.

Uneori, atunci când un joc le inspiră pe altele, creatorii originalului se lasă inspirați, la rândul lor, de modurile în care au abordat ceilalți problema, dar conform lui Greene, nu e cazul lui PUBG.

”Noi privim lucrurile intern, avem propriile țeluri de atins. Nu ne prea uităm peste gard, la ce fac alții. Avem anumite țeluri pe termen lung de care vrem să ne ținem. Într-adevăr, competiția te menține alert, dar nu suntem neapărat interesați de ce propun alții”, declară Greene.

Cu toate că Greene se bucură că modul battle royale a devenit popular anul acesta, nu toată lumea îi împărtășește opiniile. Acum ceva vreme, PUBG Corp. a dat în judecată Epic Games. În proces este susținută ideea că Fortnite încalcă drepturile de autor pe care le are PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Citește și:
Sursa: ign.com