PUBG are o problemă cu trișorii, dar creatorii de cheat-uri au fost arestați

PUBG are o problemă cu trișorii, dar creatorii de cheat-uri au fost arestați

Dezvoltatorii PUBG fac eforturi semnificative pentru a-și proteja investiția, chiar dacă asta înseamnă arestarea persoanelor care au reușit să creeze și să comercializeze cheat-uri pentru joc.

PlayerUnknown`s Battlegrounds sau PUBG este un joc dezvoltat de PUBG Corporation. Dacă nu era evident din numele studiolui responsabil de crearea sa, întreaga afacere a PUBG Corporation gravitează în jurul unui singur joc.

Deși titlul a luat amploare la nivel global și este cel mai popular joc din lume la ora actuală, echipa din spatele său nu este foarte mare. Cu toate acestea, face eforturi mari pentru prevenirea propagării de trișori în rețea.

Pentru că vorbim de un joc exclusiv online, dacă devine foarte ușor să trișezi în PlayerUnknown`s Battlegrounds, iar echilibrul între jucători se deformează într-un mod vizibil, popularitatea titlului riscă să scadă vertiginos.

De aceea, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră măsurile agresive luate de PUBG Corporation împotriva hackerilor care au reușit să trișeze in-game, după care au creat și comercializat instrumente pentru a facilita înșelarea sistemului de către alți jucători.

Autoritățile chineze au arestat nu mai puțin de 15 persoane care au fost implicate în dezvoltarea și comercilizarea de trucuri pentru PUBG. În total, respectivii au fost amendați cu 4,5 milioane de dolari.

Conform celor de la BBC, acesta este doar primul val de arestări dintr-o investigație mai complexă ce se va desfășura pe parcursul lunilor următoare.

Pe lângă faptul că cei care trișau riscau să nu se mai poată juca niciodată PUBG, software-ul utilizat pentru implementarea cheat-urilor extrăgea de pe sisteme lor datele de autentificare pe server și alte informații personale. În final, este evident că PUBG Corporation face tot ce-i stă în putință pentru micșorarea numărului de trișori.

Dacă toată afacerea ta ar gravita în jurul unui singur produs, nici tu nu ai fi foarte permisiv cu cei care vor să-ți saboteze creația.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: