13 sept. 2018 | 10:03

PSD vrea să-și bată joc de Colectiv, că altceva nu e în stare să facă

OPINII
PSD vrea să-și bată joc de Colectiv, că altceva nu e în stare să facă
România Curată

PSD și-a bătut joc de întreaga tragedie de la Colectiv cu fiecare ocazie, direct sau indirect, iar acum mai găsește o metodă prin care să facă asta.

[related]

Partidul și-a bătut joc de Colectiv încă dinainte ca tragedia să se întâmple. Piedone, care a slăbit de la stresul pușcăriei, făcea mișmașuri cu mult înainte de incendiul de la club. Oprea se băga în seamă în fața camerelor și înainte, și după Colectiv, n-a venit doar acolo ca să pară interesant. Alții care s-au perindat pe la televizor, la fel.

Guvernul a căzut (din voință populară, din voința lui Dragnea, astea-s jocuri subterane de care oricum noi, prostimea, nu vom afla), PSD-ul a trecut, dar PSD-ul a revenit mai în forță ca niciodată. Tot cu bătaie de joc, tot cu prostie crasă și tot cu indiferență față de cetățeanul de rând.

Acum, la trei ani după Colectiv, când credeai că poate lumea s-a mai liniștit și a dat uitării evenimentul, pesedeul vrea să inventeze Ziua pacientului ars. Iar pentru asta, ca mai întotdeauna, face blat cu peneleul. Conform celor de la G4 Media, Balint Liviu-Ioan, Ciuhodaru Tudor, Cobuz Maricel, Gavriliţă Bianca-Miruna, Lupaşcu Costel și Roşca Lucreţia de la PSD, alături de Cherecheș Viorica, de la PNL, au o inițiativă parlamentară pentru înființarea zilei susnumite, care ar ”marca impactul emoțional asupra pacientului ars”.

Tot de la sursa anterioară aflăm și ce-ar urma să se întâmple de Ziua pacientului ars: ”poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanțe ale României în străinătate, entități medicale publice și private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii, apariției și îngrijirilor necesare pacientului ars.”

Așadar, dacă s-ar aproba așa ceva și sigur se va aproba, că cică prinde bine la public să comemorezi astfel de evenimente (nu ajunge că se strâng oricum sute de oameni, civilizat, la Colectiv, ne mai trebuie și niște circ). Organizarea de evenimente dedicate prevenirii, apariției și îngrijirilor necesare pacientului ars înseamnă probabil câteva evenimente în câteva orașe din țară, unde câțiva indivizi se vor freca unii pe alții pe spate despre cum ar trebui să aibă grijă medicii de pacienții cu arsuri.

Cu siguranță, în cadrul acestor bagatelizări ale Colectivului, nu și-ar aminti nimeni că cei de la 112 n-au înțeles despre ce e vorba când s-a sunat, probabil nu și-ar aminti nici de faptul că spitalele noastre n-au fost pregătite să accepte atât de mulți pacienți, sigur nu și-ar aminti că unii au trebuit trimiși în străinătate, că noi suntem prea înapoiați ca să tratăm pacienți cu arsuri. A, da, sigur nu și-ar aminti nimeni de pacienții care au murit de mâna spitalelor, că la noi intri cu o boală și ieși cu trei, asta dacă nu ieși cumva cu picioarele înainte, pe ușa din dos.

Probabil că ceea ce mai avem nevoie pentru 30 octombrie, ca să fie bomboana de pe colivă, ar fi o zi liberă pentru bugetari. Astfel, guvernul și-ar arăta adevărata bunăvoință față de bugetarii votanți, oferindu-le un răgaz pentru a se reculege. Dacă mai pică și miercurea, ca să se lege cu alte două zile și să fie un weekend de cinci zile, hotelierii or să-și frece mâinile de tristețea victimelor.

Cu un singur lucru am putea să ne consolăm: să zicem mersi că n-a avut loc un Colectiv cu actuala guvernare, ca să nu plângem mai multe victime.


Conținutul articolelor din secțiunea Opinii reprezintă strict opiniile autorilor textelor și nu reprezintă neapărat poziția oficială a PLAYTECH.ro.