Poza trucată în care Oprea dă mâna cu Obama și Băsescu e degeaba

Poza trucată în care Oprea dă mâna cu Obama și Băsescu e degeaba

Gabriel Oprea revine în politica românească și-o face printr-un moment penibil. Într-o lucrare de Photoshop executată destul de prost apare dând mâna cu Barack Obama, pe atunci președintele Statelor Unite ale Americii.

Oprea a publicat pe Facebook o colecție de poze din trecutul ceva mai glorios. Pe vremea când era ministru de Interne a ajuns în America, în 2011. Vizita oficială în Washington a fost ceva mai puțin despre Oprea și mai mult despre România. Asta nu l-a oprit să se afișeze cu un photoshop destul de rudimentar acum.

Postarea lui Gabriel Oprea de pe Facebook a fost însă însoţită de seria de imagini surprinsă în screenshot-ul de mai jos. Dacă te uiți separat la poza trucată, e destul de evident că-i falsă. Dat fiind că, la ora publicării acestui articol, poza e online de vreo trei ore, nu înseamnă decât că lui Oprea nu-i pasă și vrea doar să vorbească lumea despre el.

În arhiva de pe site-ul MAE apar fotografiile în care Barack Obama dădea mâna, de fapt, cu Traian Băsescu, președintele României. Fostul ministru Oprea era lângă cei doi cu aceeași mimică pe care o vezi și-n poza trucată.

Traian Basescu Obama Oprea
Fotografia originală a întâlnirii.
Gabriel Oprea Obama Traian Basescu
Fotografia trucată prezentată de Oprea drept bună.

Sigur, galeria foto nu a fost doar atât, Oprea s-a lăudat și cu ceea ce crede că-i o performanță pentru mandatul lui. „În octombrie 2015, în cadrul unei vizite oficiale la Washington DC, am semnat, împreună cu şeful Departamentului de Justiţie, Procurorul General al SUA, Loretta Lynch, Acordul dintre România şi SUA pentru intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave” e mesajul care însoțește pozele.

Oprea postare Facebook Photoshop
Postarea de pe contul lui Oprea.

„Acordul, necesar pentru îndeplinirea condiţiilor programului Visa Waiver, a reglementat pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea şi investigarea infracţiunilor grave, a infracţiunilor de terorism şi asigurarea schimbului de informaţii între autorităţile cu atribuţii în acest domeniu din cele două ţări”, continuă mesajul.

Oricum, acest photoshop rudimentar va intra în istorie, chiar dacă o istorie scurtă.

Citește și: