Mitingul PSD s-a încheiat. Momentele halucinante care ne arată cum merge propaganda

Mitingul PSD s-a încheiat. Momentele halucinante care ne arată cum merge propaganda
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/ PLAYTECH

Mitingul PSD în care simpatizanții partidului își arată nemulțumirea față de așa-numitele abuzuri din Justiție ar trebui să-ți dovedească, încă o dată, că România chiar este țara unde hoția, infracțiunile și lipsa de educație și principii sunt apărate și cu arma în mână.

Așa cum americanii se împotrivesc restricționării achiziționării de arme, iar în America de Sud infracțiunile sunt protejate până la cel mai înalt nivel, așa și în România se face un scut în fața infractorilor. De ce să nu aperi infracțiunile, dacă îți sunt permise? Cum să nu aperi partidul care te menține de aproape 30 de ani în stare letargică, promovează lenea prin ajutoare sociale percepute de la cei care muncesc mai mult și care promovează un sistem educațional simplist, de care te poți lipsi dacă nu-ți mai place? Păi ce, politicienii au prea multă carte? Și se pricep de minune la „combinații”.

Ăștia sunt susținătorii mitingului PSD, pe care partidul mult iubit i-a adunat din toată țara (aproape, sunt luați de aici din sud și de prin Moldova). Aproape de ora 20.00, când a fost anunțat startul mitingului controversat și lipsit de sens, în București erau prezennți 120.000 de oameni.

Călin Popescu Tăriceanu se lăuda că va convinge și el vreo 20.000 de români să se alăture mitingului organizat de un partid cu care gruparea lui politică n-ar trebui să coalizeze în această chestiune. Dar astea-s detalii de fond, ține de verticalitatea unei persoane, nu poți avea pretenții.

Miting PSD: simpatizanții sunt nemulțumiți de abuzurile Justiției

miting psd

Un număr impresionant de 500 jandarmi și alte forțe de ordine au fost mobilizate de PSD-iști pentru a asigura siguranța susținătorilor lor. Stația de metrou de la Piața Victoriei e închisă, la fel și alte rute din București, zeci de ambulanțe în zona centrală, a fost mobilizat și un elicopter și au fost instalate patru ecrane în Piața Victoriei pentru a-l vedea mai bine pe conducătorul marelui partid. Dacă ar fi fost astfel de ecrane și pe vremuri…

În principal, acești oameni nu știu prea bine de ce se află acolo, dar li s-a spus că trebuie să-și arate nemulțumirea față de niște abuzuri ale Justiției. Pe pancarte sunt scrise sloganuri precum: „Vrem venituri cât mai mari, nu procurori tâlhari”, „Vrem mai mulți bani în buzunare și nu erori judiciare”. Esența e banul, după cum ne dăm seama.

miting psd

Digi24 menționează că au fost 47 de cazuri de intervenții ale medicilor, pentru că anumitor persoane li s-a făcut rău. A fost o zi călduroasă și încă e o atmosferă apăsătoare, dar merită efortul, nu mereu ai șansa să-ți vezi „eroii”.

Miting PSD: Dragnea, primit ca un profet de către mulțime

miting psd dragnea

Și iată, că pe la 20.15, apare și omul căruia i se datorează starea în care a ajuns situația de față: Liviu Dragnea. Și-a făcut apariția prin mulțime, a ieșit din sediul partidului și a început să schimbe niște zâmbete clasice de politician de modă veche cu simpatizanții. Secretul e să pari că ești de gașcă. Urmează să urce pe scenă, unde va ține un discurs.

Dragnea s-a simțit în largul lui, a făcut baie de mulțime. Oamenii se îmbulzesc să-l vadă și să-l atingă, ca pe un profet. Liderul PSD avansează greu printre oameni, dar nu-l deranjează. În boxe răsună și cântece patriotice, care amintesc de niște vremuri nu de mult apuse.

miting psd dragnea

Miting PSD: Firea i-a întrebat pe simpatizanți dacă au fost aduși cu japca la manifestație

miting psd dragnea

Pe la ora 20.40, Gabriela Firea a fost prima care a urcat pe scenă și le-a vorbit celor adunați. Le-a ținut un discurs despre cât de legal este mitingul lor și cât de independentă a fost decizia lor de a veni la manifestație.

„V-a luat cineva cu japca?”, „Ați venit de bună voie?”, „V-a plătit cineva să veniți aici?”, i-a întrebat primarul Capitalei și, normal că răspunsul a fost „Nuuuu” din partea mulțimii. După ce nu a știut ce să le mai zică, Firea a recitat din Eminescu.

Digi24 precizează că sunt în jur de 200.000 de simpatizanți PSD adunați la miiting, iar numărul lor ar putea să mai crească. Aceeași sursă informează că 24 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că li s-a făcut rău.

Miting PSD: Tăriceanu vorbește mulțimii despre forțele întunericului

Numărul simpatizanților ar fi crescut la 300.000 de persoane, iar Călin Popescu Tăriceanu se strofocă în fața mulțimii și se plânge de interceptările SRI și le vorbește tuturor despre forțe oculte și întunecate care controlează statul paralel.

Olguța Vasilescu la mitingul PSD: „Statul paralel m-a vizitat acasă”

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a vorbit cu înverșunare despre abuzul așa-numitului stat paralel care a sădit teroare între „oamenii politici”.

Dăncilă, mai vocală la mitingul PSD, decât în fața diplomaților străini

Premierul României, Viorica Dăncilă, a răcnit din toți rărunchii pe scena mitingului PSD. N-ai mai auzit-o niciodată pe Viorica atât de vocală, de hotărâtă. A criticat opoziție și pe cei care s-au opus măririi pensiilor și salariilor și nu a rostit niciun „He he” nehotărât.

Miting PSD: Liviu Dragnea, ovaționat pe scenă ca un star rock

Liviu Dragnea a urcat pe scenă la ora 21.35,  dar nu a reușit să spună prea multe cuvinte la început. A fost ovaționat ca un adevărat star rock, iar când a găsit răgazul să spună ceva, și-a început discursul felicitând-o pe Simona Halep, pentru victoria de la Roland Garros.

Dragnea explică ce înseamnă statul paralel. Pentru el, toate abuzurile acestuia se rezumă într-un singur cuvânt: „Securitatea. Au trecut trei ani și jumătate de când regimul lui Băsescu a construit aceste sistem, dar instrumentele lor au rămas. Care sunt? Să le luăm pe rând: procurorii corupți au rămas, șefa DNA a rămas, generalii au rămas […]”, iar lista continuă cu toți cei care nu sunt de acord cu politica lor de guvernare. Ultimul pe listă e Klaus Iohannis.”Când spune că statul paralele e o glumă proastă, credeți că nu are umor sau nu are încotro?”.

miting psd

Dragnea consideră că statul paralel este o grupare de oameni care au pus mâna pe Justiție și o folosesc în mod abuziv (în concepția lor). I se pare injust să pedepsești mita, traficul de influență, indiferent sub ce formă, iar statul paralel acționează precum Securitatea din timpul comunismului.

„Fără statul paralele, el nu ar fi câștigat procesul prin care toți ceilalți primari l-au pierdut”, spune Dragnea despre Iohannis. „Gata cu poliția politică, ajunge! Speranța mea și a tuturor vine și din numărul mare în care ați venit aici. Asta arată că nu suntem singuri. Am speranța că dacă vom fi uniți, nu vom fi înfrânți niciodată! Niciodată, nicio tiranie nu a câștigat lupta cu propriul popor. Este inevitabil. Noi îi știm foarte bine pe ei!”

„Dacă nu vor înceta, vom veni din nou și vom veni mai mulți și nu vom mai pleca pentru că suntem hotărâți să mergem până la capăt”.

Miting PSD: manifestanții și-au aprins și ei lanternele, ca la protestele #rezist

Miting PSD gunoaie

Pe la 22.10, când s-a încheiat mitingul, simpatizanții PSD și-au aprins la unison lanternele telefoanelor, cum au făcut protestatarii #rezist.