08 iun. 2018 | 14:39

Clipul care face propagandă pe Facebook pentru mitingul PSD

Generalist
Clipul care face propagandă pe Facebook pentru mitingul PSD

PSD și oameni din jurul partidului folosesc toate mijloacele de-a atrage atenția asupra mitingului. Cea mai nouă tactică e un clip muzical.

Pe 4 iunie, Liviu Dragnea a anunțat un miting PSD în București pentru 9 iunie. Acesta se va desfășura în Piața Victoriei de la ora 20. Până acum au fost aflate diverse informații despre organizare. Una dintre strategii e ca oamenii să vină îmbrăcați în alb și să-și folosească telefoanele pe post de lanterne cum au făcut și protestatarii în februariei 2017. Aici poți afla care e interesul pentru mitingul PSD pe Google.

„Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt, pentru ca România să devină o ţară democratică, o ţară unde libertăţile şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor sunt respectate, aşa cum scrie şi în Constituţia României şi toate tratatele internaţionale pe care România le-a semnat”, a declarat Liviu Dragnea, șeful PSD la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii.

Mitingul PSD se va desfășura cu o mobilizare imensă de forțe. Propaganda este dusă atât prin oameni din teritoriu, cât și prin diverse mesaje diseminate pe Facebook. E folosită o pagină pe care sunt publicate clipuri cu anumite teme. Cea mai nouă presupune că „Generatia millennials se revolta!!!”, conform acestui clip.

Este o melodie hip-hop cu versuri destul de seci. Sunt chemați oamenii în stradă ca să oprească abuzurile, să nu le mai fie ascultate telefoanele și să apere statul de drept. Asta pe lângă referiri la statul paralel. Cert e că propaganda pro-PSD funcționează. Pe Facebook însă nu are mare tracțiune acest clip.

Da, PSD reușește să mobilizeze oamenii și o face de decenii bune, încă de când literele erau FSN, ca să nu îndrăznesc să mă duc înapoi la rădăcina reală a răului, PCR. Știe pe ce butoane trebuie să apese ca să stimuleze oamenii, pe butonul de pensie, pe butonul de spor la salariu, pe butonul de mită electorală, sau de ce nu, pe butonul de ridicare a morților din gropi. Mai multe despre strategia aceasta poți citi aici.