Produsele și serviciile tech care au „murit” în 2018

Produsele și serviciile tech care au „murit” în 2018

Nu toate tehnologiile, produsele și serviciile tech rezistă tot anul, iar 2018 a făcut câteva victime importante.

Haideți să ne aducem aminte care sunt produsele, gadgeturile și tehnologiile care au “murit” în 2018 și care sunt pe cale să dispară anul viitor.

În primul rând, Yahoo Messenger a dispărut pentru totdeauna în vara acestui an. El nu mai era folosit de foarte mult timp, dar anul acesta totul a devenit oficial. Verizon a ucis Yahoo Messenger și AOL Messenger de-a lungul timpului.

Și Apple a ucis câteva produse anul acesta, iar cele mai notabile fiind iPhone SE, iPhone 6S și iPhone X (pentru o perioadă cel puțin).

GoPro a decis că este timpul să iasă din businessul cu drone și să renunțe să mai fabrice dronele Karma. DJI s-a dovedit a fi un competitor prea bun.

Tot în 2018 s-a închis și Theranos, probabil una dintre cele mai mari fraude din istoria Silicon Valley. Startup-ul Theranos promitea să ofere analize detaliate de sânge utilizând doar o picătură de sânge. Compania a ajuns să valoreze 9 miliarde de dolari, iar Elizabeth Holmes a ajuns să fie comparată cu Steve Jobs.

Totuși, s-a dovedit că tehnologia cu care se lăudau nu făcea ceea ce promitea conducerea. De asemenea, Theranos nu stătea bine din punct de vedere financiar.

Path este o rețea socială de care probabil nu ai auzit și care s-a închis anul acesta. Path a apărut în peisaj ca o rețea socială opusă a Facebook, un loc unde puteai avea doar 50 de prieteni și trebuia să fie un loc mai intim unde să comunici cu prietenii. Tot aici s-au popularizat comunicare prin “stickers”. Facebook a copiat totul și Path s-a închis.

Nintendo a închis aplicația Meetomo, un loc unde avatarul tău virtual putea comunica cu alte persoane și a avut o lansare mare în 2016, dar în 2018 s-a închis pentru că nimeni nu o folosea.

Klout, platforma care-ți spunea câtă putere de influențare avea pe social media, s-a închis anul trecut, după zece ani de funcționare. Mă mir că a funcționat atât de mult.

Nu în ultimul rând, anul acesta au fost anunțate și alte servicii și produse care se vor încheia în 2019. Google a recunoscut, în sfârșit, că nu are niciun rost să mai țină rețeaua socială Google Plus. Sony a decis să nu mai producă consola portabilă PlayStation Vita și tot în 2019 va fi anul decisiv pentru Volkswagen Beettle.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: