Compania din China care se laudă că pregătește un telefon bun pentru 5G

Compania din China care se laudă că pregătește un telefon bun pentru 5G

La începutul lunii august, Motorola s-a lăudat că are primul telefon din lume care este gata pentru 5G și va putea fi folosit de consumatori astfel din ianuarie. Xiaomi este a doua companie care anunță că viitorul său telefon va fi compatibil 5G.

Donovan Sung, product management director la Xiaomi, a publicat o fotografie pe Twitter cu noul model Xiaomi Mi Mix 3 în care se vede că telefonul este conectat la o rețea 5G. Telefonul nu va funcționa pe 5G de la început, deoarece este programat să fie lnsat în octombrie, cu mult înainte ca orice rețea din lume să fie compatibilă 5G.

Donovan Sung a zis că abia așteaptă ca 5G să se lanseze anul următor și că vitezele 5G „vor fi de 10 ori mai mari decât vitezele 4G”. Ceea ce nu ne spune foarte multe având în vedere variațiile de viteze destul de mari pe 4G în funcție de tehnologie, locație etc.

În fotografie vedem telefonul folosind mai multe frecvențe de bandă 5G și o conexiune LTE. Va fi interesant de aflat cum au reușit chinezii asta deoarece știm că procesorul Snapdragon 845 nu suportă 5G și nici următorul Snapdragon 855 nu ar oferi acest suport din cauza mărimi modemului X50.

Asta este posibil pe Moto Z3, deoarece modemul este inclus în modulul, nu în telefon.

În afară de Motorola și Xiaomi, până acum doar Huawei și LG au anunțat că plănuiesc să lanseze telefoane 5G în prima jumătate a anului viitor.

Despre Mi Mix 3 mai știm că va avea un design fără crestătură și va apela la mecanismul de ascundere al camerei precum cel regăsit pe Oppo Find X.  Încă nu știm alte specificații tehnice ale telefonului chinezilor, dar ar trebui să ne așteptăm la un procesor cu opt nuclee, cel puțin 4 GB RAM sau 6 GB și un spațiu de stocare de minim 64 GB.