Samsung vrea să lanseze un televizor cu ecran flexibil

Samsung vrea să lanseze un televizor cu ecran flexibil

Compania din Coreea de Sud ar avea de gând să producă un televizor flexibil în viitorul apropiat.

În lunile trecute, s-a vorbit despre posibilitatea de a vedea un nou telefon cu ecran flexibil pe piață. Însă cei de la Samsung par a avea planuri mult mai ambițioase. După cum scrie site-ul Sammobile, compania coreeană ar vrea să obțină un patent în Coreea de Sud, pentru a putea produce un televizor cu ecran flexibil. Din câte se pare, oficialii companiei își doresc de ceva vreme un asemenea dispozitiv.

Desigur, una dintre primele întrebări în legătură cu acest dispozitiv ar viza utilitatea: cel rol ar avea un asemenea televizor în viața de zi cu zi a unei persoane? După cum au spus unii analiști, unul dintre principalele puncte pro ar fi posibilitatea de a rula televizorul în momentul în care nu mai este folosit. Astfel, acesta nu ar mai ocupa atât de mult spațiu și ar fi mult mai ușor de transportat.

”Acest display flexibil poate fi folosit pentru televizoare, monitoare, dispozitive de gaming și altele. Ecranele ar putea fi LCD-uri (display cu cristale lichide), LED-uri (diodă emițătoare de lumină) sau OLED-uri (diode organice emițătoare de lumină)”, scrie în patentul celor de la Samsung. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că Samsung ar putea renunța la tehnologia respectivă între timp.

Compania din Coreea de Sud s-a confruntat cu numeroase probleme pe parcursul ultimelor luni. Cel mai important caz a fost cel al phablet-urilor Galaxy Note 7, ale căror baterii instabile au dus la rechemarea în fabrică a tuturor dispozitivelor și la oprirea producției. A urmat apoi scandalul legat de mașinile de spălat, care, încă o dată, a dus la o rechemare în fabrică a produselor comercializate.

Iar acum, Samsung se vede implicată într-un scandal politic în Coreea de Sud, în care tocmai președintele țării este acuzată de abuz în serviciu și de tentativă de înșelăciune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: