Primul telefon din lume cu 10 GB de memorie RAM

Primul telefon din lume cu 10 GB de memorie RAM

Telefoanele au evoluat enorm în ultimii ani, iar lucrurile par să continue în aceeași direcție și în viitorul apropiat.

În ultimii 10 ani, am avut ocazia să ne bucurăm din ce în ce mai mult de smartphone-uri puternice, care au devenit totodată și mult mai utile. Dacă primele smartphone-uri aveau câteva zeci de MB de memorie RAM, astăzi cele mai puternice telefoane au ajuns să îți ofere 6 sau chiar 8 GB de memorie.

Dacă ești de părere că astfel de valori sunt mai mult decât suficiente pentru telefon, s-ar putea să ai dreptate. Unii producători, însă, ar putea avea ceva de obiectat. Unul dintre aceștia este Vivo.

Producătorul chinez se poate lăuda deja că are primul telefon din lume cu senzor de amprentă pe ecran, dar asta nu e suficient. Tot Vivo vrea să aducă pe piață și primul smartphone cu 10 GB de memorie RAM.

vivo xplay 7 10 gb ram

Vorbim despre Vivo Xplay 7, un telefon despre care am început să aflăm informații relativ vagi în luna octombrie. Acum, câteva luni mai târziu, câteva slide-uri de prezentare a telefonului au apărut pe internet, pe rețeaua socială Weibo, din China.

Telefonul va fi dotat cu un procesor Snapdragon 845 și îți va oferi 10 GB de memorie RAM. Totodată, Vivo Xplay 7 vrea să-ți ofere și spațiu de stocare generos, de 256 sau 512 GB. Nici restul specificațiilor nu sunt de ignorat. Raportul ecran-telefon va ajunge la 92,9%, astfel că smartphone-ul va avea unul dintre cele mai generoase display-uri.

Sistemul de camere foto duale se bazează pe senzori Sony IMX și îți oferă posibilitatea de înregistrare 4K. Totodată, pe față va exista și un sistem de recunoaștere facială, care va funcționa alături de senzorul de amprentă.

Lansarea telefonului e o necunoscută, însă având în vedere că Xplay 6 s-a lansat la final de 2016, putem spera la o dezvăluire mai timpurie a noului smartphone.

Citește și: