Google Assistant ajunge pe prima boxă inteligentă cu ecran

Google Assistant ajunge pe prima boxă inteligentă cu ecran

Prin mulțimea de gadgeturi prezentate la MWC 2018, Archos a încercat să facă valuri cu o boxă inteligentă dotată cu Google Assistant. Aceasta este prima ce folosește inteligența artificială de la Google, dar include și un ecran.

Google are trei boxe inteligente în portofoliu intitulate sugestiv Google Home, Home Mini și Home Max. De dimensiuni diferite și abilități audio în raport cu aspectul, nici una dintre ele nu include un ecran. Pe de altă parte, Amazon are în ofertă și câteva modele care te ajută să vezi răspunsurile la întrebările tale pe un display de 7 inci  – Echo Show. 

Archos a împrumutat ideea din spatele Echo Show, dar a combinat-o cu o boxă mai puternică și asistentul virtual de la Google. Noua creație Archos Hello a fost anunțată la MWC și poate fi achiziționată în două diagonale, de 7 și 8,4 inci. În funcție de poziția ei în casă și de scenariile pe care le ai în minte, s-ar putea să optezi pentru varianta mai mică sau mai mare.

Deși ai fi tentat să confuzi o astfel de creație cu o tabletă de dimensiuni mai generoase, în realitate, nu este chiar așa. Rulează Android Oreo, dar interfața standard pare să fie mascată de o temă optimizată pentru afișarea de conținut, mai mult decât pentru interacțiune. Premisa este că o întrebi din voce cum este vremea la București și, deși vei primi un răspuns audio, o prognoză detaliată va fi afișată pe ecran. Dacă vrei să vezi un clip de pe YouTube, îți vor fi afișate mai multe opțiuni și faci un tap pe cea pe care ți-o dorești.

Archos-Hello

Pe lângă faptul că boxele sunt destul de arătoase, mai ales datorită spatelui din lemn, configurația hardware este una decentă. Ambele modele de Archos Hello folosesc un panou Full HD, chiar dacă unul este de 7 inci, iar celălalt de 8,4 inci.

Au camere fontale de 5 megapixeli pentru selfie-uri și video conferințe. Partea de procesare este asigurată de o combinație între un procesor quad core, 2GB RAM și 16GB de memorie internă. Un acumulator de 4000 mAh îți permite să muți boxa dintr-o parte în alta, deși nu pare să fie foarte portabilă.

Cele două versiuni de Archos Hello vor ajunge în magazine în această vară la prețul de 130 de euro pentru versiunea de 7 inci și 180 de euro pentru fratele său mai mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: