Acest adolescent genial din Craiova are IQ-ul mai mare decât Stephen Hawking

Acest adolescent genial din Craiova are IQ-ul mai mare decât Stephen Hawking

Mihail Iulian Bărăscu este un adolescent de 15 ani din Craiova. În urma testelor Mensa, s-a constat că are coeficientul de inteligenţă mai mare decât al lui Stephen Hawking.

Băiatul este stabilit în Anglia din 2009, iar în urma evaluării Mensa, a reieșit că are un IQ de 162 de puncte, cu două puncte în plus față de Stephen Hawking. Adolescentul își doreşte să ajungă arhitect, dar aceasta nu este singura sa pasiune. Băiatul a scris deja primul său roman, iar acum lucrează la cea de-a doua carte.

„Sunt foarte mulţi oameni care sunt inteligenţi, dar nu fac absolut nimic cu inteligenţa. Important este să faci ceea ce îşi place, iar eu sunt bucuros că pot face acest lucru. Sunt pasionat de arhitectură, dar în acelaşi timp vreau să fiu şi scriitor. Îmi doresc ca alţi oameni să citească cărţile pe care le fac eu ca să-i fac fericiţi. Cartea pe care am reuşit să o public se numeşte «Necromancer RPG: The Book», iar la cea la care scriu acum nu are un titlu decis încă, dar este SF”, a povestit acesta pentru Adevărul.

Mihail locuiește de câțiva ani în Dover, Marea Britanie, împreună cu familia. Tatăl copilului este profesor de religie, iar mama este medic stomatolog. „Iulian îşi urmează întotdeauna drumul lui, iar pe unde a trecut a fost apreciat de toată lumea. Este un copil modest, dar iese în evidenţă prin faptul că în urma unei discuţii cu el pleci înviorat. Este în acest moment la o şcoală de elită în clasa a-IX-a, iar anul trecut a fost ales şeful clasei”, a povestit Gheorghe Bărăscu, tatăl lui Iulian. Se pare că punctajul mare l-a făcut pe Mihail să intre în vizorul marilor universităţi din Anglia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: