Predicțiile acestui om de știință te vor face să te simți ca într-un film SF

Predicțiile acestui om de știință te vor face să te simți ca într-un film SF
Sursa foto: ronaldyatesbooks.com

Predicțiile despre viitor sunt mai rar luate în serios, dar când vin de la un om de știință în toată puterea cuvântului, parcă se schimbă lucrurile.

Fizicianul Michio Kaku studiază știința și tehnologia pentru a înțelege mai bine ce se va alege de viitorul omenirii. A absolvit universitățile Harvard și Berkeley, iar 25 de ani i-a petrecut ca profesor de fizică teoretică la City College of New York. El vrea să creeze o teorie a totului, așa cum a aspirat și Albert Einstein.

Când vine vorba de viitor, Kaku are bănuielile lui. Și pentru că nu e vorba de un tip care arată de 25 de ani, dar care spune că are 50 de ani și că vine din viitor, e ceva mai rezonabil să credem că undeva ar putea exista un sâmbure de adevăr.

De-a lungul anilor, Kaku a tot spus că un sistem de drone pentru armată ar putea fi foarte periculos. Filmele SF ne-au condiționat să credem că viitorul înseamnă roboți ca în Terminator, înarmați cu inteligența artificială și arme letale. „Asta nu se va întâmpla în următorii 100 de ani, așa că nu sunt îngrijorat”, a zis Kaku. „Singurul pericol imediat sunt mașinăriile automate de ucis”.

Inteligența artificială și Bitcoinul nu sunt văzute prea bine

Fizicianul și-a exprimat părerea și cu privire la alte subiecte. De exemplu, el a spus că roboții cu inteligență artificială vor evolua spre a avea inteligența unui șoarece, apoi a unui șobolan, apoi a unei pisici, apoi a unui câine și a unei maimuțe. „În punctul acela, ar putea deveni periculoși și chiar să înlocuiască oamenii, spre sfârșitul secolului”, a spus Kaku.

În ceea ce privește mașinile automate, omul de știință are o viziune pozitivă. El crede că accidentele și blocajele de trafic vor deveni termeni arhaici și că anual vor fi salvate mii de vieți prin intermediul acestor mașini.

Predicțiile despre extratereștri ale fizicianului arată că pe parcursul acestui secol, omenirea va lua contact cu o civilizație extraterestră prin ascultarea undelor radio. El a ținut să sublinieze și importanța colonizării altor planete. „Avem nevoie de o politică de asigurare, un plan de rezervă”, a zis el. „Dinozaurii n-au avut un program spațial, și de aceea nu se află astăzi aici”.

Kaku a vorbit și despre Bitcoin, spunând că monedele virtuale nu pot fi oprite. Cu toate astea, el este de părere că aceste criptomonede – și mai ales Bitcoinul – nu sunt productive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurism