Când va fi lansat Volkswagen Golf 8 și cum arată în primele poze

Când va fi lansat Volkswagen Golf 8 și cum arată în primele poze

Fanii așteaptă apariția noului model Volkswagen Golf. Oficialii grupului Volkswagen au anunțat că producția noului Golf va începe în 2019.

Nemții de la Volkswagen vor începe producția noii generații de Golf, cel mai vândut hatchback din Europa, la începutul verii 2019. „Peste 75 de săptămâni, cea de-a opta generație a celui mai bine vândut model din segmentul compact va ieși de pe liniile de producție ale principalei uzine Volkswagen din Wolsburg, cea mai mare uzină auto din Europa”, au declarat producătorii printr-un comunicat de presă.

Oficialii Volkswagen au dezvăluit că vor investi 1,8 miliarde de euro în dezvoltarea noului Golf 8. În cadrul evenimentului Golf 8 Supplier Summit la care au participat 180 de manageri ai celor mai importanți 120 de furnizori ai constructorului, oficialii Volkswagen au dezvăluit și o schiță a noului Golf.

„Următorul Golf va avea la bord mai mult software decât orice alt Golf. Sistemele de asistență vor fi punctul de referință în ceea ce privește siguranța”, a declarat Karlheinz Hell, șeful de producție al Volkswagen. „Va fi o revoluție!”, a spus și Klaus Bischoff, șeful de design al Volkswagen. Liniile Golf 8 se vor ghida după motto-ul „Making quality visibile” („Facem vizibilă calitatea!”).

A opta generație Volkswagen Golf va avea o variantă plug-in hybrid care se va lansa în anul 2020.

Primul Volkswagen Golf a ieșit de pe linia de producție în anul 1974. Cea de-a doua generație Volkswagen Golf a fost fabricată între 1983 și 1992. Golf III a apărut pe piață în 1991 și a fost produs până în 1999. Golf IV a fost fabricat între 1997 și 2004, iar Golf V din 2003 până în 2009 când a fost înlocuit de Golf VI. Acesta a fost produs până în 2012. De atunci, Volkswagen produce cea de-a VII-a generație.

Pentru viitor, Volkswagen se va concentra atât pe mașini autonome, cât și pe dezvoltarea diviziei de mașini electrice. Nu e exclus ca Golf să ajungă cândva pe străzi într-o versiune electrică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: AutoExpress