Nvidia și Volkswagen lucrează la un copilot inteligent pentru mașina ta

Nvidia și-a anunțat de câțiva ani planurile de-a asigura hardware pentru mașini, în special pentru cele autonome. Acum anunță că Volkswagen îi va fi partener pentru un viitor special în domeniul auto. 

Nvidia a anunțat, cu două zile înainte de CES 2018, parteneriatul cu Volkswagen pentru a dezvoltat un pilot automat bazat pe inteligență artificială. Producătorul auto avea deja în lucru, anunțat tot la CES, dar în 2017, denumit Yui. Cele două companii susțin că vor lucra, în primă fază, la un „copilot inteligent”.

Ceea ce vor Nvidia și Volkswagen să construiască e un sistem care să colecteze date atât din afara, cât și din interiorul mașinii. Sigur, va beneficia de funcționalități ca interpretarea gesturilor și limbajului oamenilor, dar important e să învețe. Când această etapă va fi finalizat, va fi chiar un copilot digital inteligent sau, altfel spus, un asistent inteligent.

Anunțul Nvidia de la CES 2018 a adus pe scenă și duba electrică I.D. Buzz. Aceasta ar veni pe piață în 2022. Cu siguranță va veni cu acest copilot.

Tot pe segmentul mașinilor autonome, Nvidia colaborează cu Uber. Compania care oferă un serviciu de ridesharing derulează teste de tipul acesta pentru care folosește hardware Nvidia. Deocamdată, niciuna dintre companii nu a oferit detalii suplimentare cât de cât relevante. Totuși, Uber transmite un mesaj că se pregătește pentru viitorul auto și, mai ales, că are deschidere pentru parteneriate.

Nvidia a folosit CES 2018 pentru a anunța că Xavier, un cip cu inteligență artificială pentru mașini autonome (și alte vehicule), va începe să fie disponibil pe piață. Anunțul inițial a fost în 2016. Astfel, atât Uber, cât și Volkswagen, două companii importante în domeniul transporturilor, au fost folosite ca vectori de imagine. Totodată, e un semnal că Volkswagen, un producător clasic, e dispus să înțeleagă și să folosească mai mult tehnologia în mașinile sale.

Acest anunț, cu puțin înainte de debutul oficial CES 2018, vine într-un domeniu de viitor în care Google deja activează, iar Intel a cumpărat cu 15 miliarde de dolari compania Mobileye.

Citește și: