Cu ochii pe Tesla, Volkswagen va avea o divizie pentru mașini electrice

Cu ochii pe Tesla, Volkswagen va avea o divizie pentru mașini electrice

Nemții de la Volkswagen anticipează că automobilele electrice vor cuceri piața și își doresc să creeze o divizie dedicată exclusiv mașinilor electrice.

Divizia de e-mobility își propune ca aceasta să se ocupe doar de dezvoltarea mașinilor electrice și să devină lider. Doar că, pentru acest lucru, este nevoie de detronarea Tesla.

Conform informațiilor oficiale, divizia va fi condusă de Thomas Ulbrich, unul dintre cei mai vechi oameni din companie și actualul șef de producție de la Volkswagen. Acesta se află în cadrul companiei nemțești din anul 1989. Adjunctul lui Ulbrich va fi Andreas Tostmann, șeful Seat, divizia spaniolă a Volkswagen.

În cel mult trei ani, Volkswagen vrea să ajungă la o producție anuală de cel puțin 100.000 de unități sub brandul ID. Aici sunt incluse și mărcile Audi, Seat și Skoda. Pentru anul 2025, Volkswagen și-a propus să ajungă la un milion de automobile electrice vândute. Se pare că peste 10 miliarde de euro vor fi investite în noua divizie.

În urmă cu câteva luni, Volkswagen promitea ca în jurul anului 2020 să scoată pe piață un automobil electric compact de dimensiunile unui Golf care să aibă o autonomie de aproximativ 600 km.

În timp ce Tesla are probleme cu producția, Volkswagen a mai făcut un pas către viitor. La CES 2018 a stat pe scenă cu Nvidia și a adus și duba electrică I.D. Buzz. Aceasta ar veni pe piață în 2022. Parteneriatul cu Nvidia presupune dezvoltarea unui copilot inteligent pentru mașini. Următorul pas va fi cu mașini autonome.

Citește și: