03 aug. 2018 | 15:54

Facebook explică de ce au fost blocați români care au dat rating prost Poliției

ACTUALITATE
Facebook explică de ce au fost blocați români care au dat rating prost Poliției

Poliția Română avea sistem de rating pe pagină până când a primit prea multe recenzii de-o stea. Facebook explică de ce au fost blocați unii dintre cei care au dat rating mic.

Scandalul paginii de Facebook a Poliției Române a fost spectaculos. Acolo a fost o luptă în sine, în numele românului cu numere ridicate, și bătaia s-a dat pe rating prost. Astfel, câteva zeci de mii de recenzii de-o stea s-au strâns în cam 48 de ore. Unii dintre utilizatori au fost însă blocați de Facebook din cauza asta.

Pe moment s-a presupus că Poliția are un fel de gardă de apărare pe net care raportează oameni. Între timp, Facebook a lămurit situația. E vina rețelei.

„Ne pare foarte rău de greșeală. Profilurile au fost suspendate din greșeală de sistemele noastre automate și au fost restabilite după ce am putut investiga ce s-a întâmplat. Confirmăm că, în urma investigației, am descoperit că blocările au fost rezultatul unei erori la sistemele noastre automate anti-spam”, a explicat Facebook, conform HotNews.

O explicație similară a oferit și Alexandru Negrea pe Facebook cu o zi înainte de acest răspuns oficial. „Nu a raportat nimeni nimic, dar când o pagină din asta primește într-un timp scurt multe review-uri (de una sau cinci stele, e irelevant), Facebook trage concluzia, printr-un algoritm, că e ceva suspect acolo și mai ridică un layer de securitate, pentru că există și atacuri organizate care asta fac, dau review-uri negative/pozitive la comandă”, a spus acesta.

Merită menționat și că Poliția Română s-a distanțat de astfel de acțiuni încă din 1 august cu un mesaj pe Facebook. „Vă asigurăm că nu am raportat pe nimeni pentru recenzia făcută. […] Deși unele dintre mesajele care însoțeau recenziile și comentariile cetățenilor conțineau referiri politice sau exprimări licențioase, am ales să respectăm dreptul la libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor și nu le-am cenzurat, șters sau ascuns”.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele