Apple reacționează după scandalul pozelor nud cu vedete și schimbă politica de securitate iCloud

Apple reacționează după scandalul pozelor nud cu vedete și schimbă politica de securitate iCloud

În urma scandalului de la începutul săptămânii trecute, cei de la Apple au decis să sporească securitatea serviciului iCloud.

Apple iCloud Avertisment

La scurt timp după ce am intrat astăzi pe iCloud.com pentru a-mi verifica emailul am primit mesajul de mai sus. Acesta m-a avertizat că, prin intermediul unui browse, cineva mi-a accesat contul .

În primele zile ale acestei luni, mai multe poze cu vedete dezbrăcate, printre care şi Jennifer Lawrence – vedeta din filmul Hunger Games, au început să circule pe internet. Nu a durat mult până s-a dovedit că sursa imaginilor a fost contul de iCloud al respectivelor personalităţi. Deşi s-a ajuns la concluzia că nu a fost vorba de o vulnerabilitate a serviciului de cloud computing creat de Apple, , CEO-ul companiei, a promis că va spori securitatea iCloud pentru a preveni, pe cât posibil, astfel de situaţii pe viitor.

Citește și: Apple investighează furtul din iCloud și cum au ajuns online sute de poze nud cu vedete

De cele mai multe ori, în cazul unor hackeri care îşi fixează ţinta pe diverse vedete, sunt ghicite datele de autentificare sau informaţiile necesare pentru schimbarea parolei. Pentru că atunci când cineva încearcă să vă intre în iCloud sau a reuşit deja să o facă, sunteţi anunţaţi instant, puteţi foarte rapid să vă schimbaţi parola sau alte date de autentificare. Chiar şi dacă autentificarea pe iCloud s-a petrecut de pe sistemul pe care îl folosiţi zilnic, un email similar cu cel de mai sus nu va întârzia să apară.

Această măsură este doar un pas intermediar până când veţi avea posibilitatea să folosiţi şi în România autentificarea în doi paşi.

Citește și:
Etichete: