25 iul. 2018 | 14:25

Un startup vinde ploi de stele, că asta e ultima fiță a bogaților

ACTUALITATE
Un startup vinde ploi de stele, că asta e ultima fiță a bogaților

Cine spune că trebuie să aștepți pentru o ploaie de meteoriți? Desigur, nu un startup din Japonia, care vrea să-ți aducă o stea căzătoare fix atunci când vrei tu.

Compania din Tokyo dorește să dezvolte un sistem care să le ofere potențialilor clienți „stele căzătoare la cerere”. Potrivit unui articol din Japan Times, prima ploaie de meteoriți făcută la comandă din istoria lumii ar putea avea loc în următorii doi ani.

Sistemul se bazează pe doi sateliți, ambii fiind în curs de dezvoltare în prezent. Primul ar trebui să fie lansat pe orbită în martie 2019, în timp ce al doilea ar urma să fie lansat vara viitoare.

Fiecare satelit va purta aproximativ 400 de sfere mici, care vor conțin o formulă chimică ce va imita stelele căzătoare de pe cer. Fiecare dintre aceste sfere ar putea fi refolosite, ceea ce ar însemna că o singură „stea” ar putea fi utilizată pentru 20-30 de spectacole.

Sateliții vor avea o durată de viață de aproximativ 24 de luni și vor putea fi programați pentru a trimite focurile de artificii în locul potrivit. De asemenea, aceștia vor trebui să aleagă viteaza și direcția potrivită astfel încât să obțină o iluminare vizibilă chiar și dintr-o zonă metropolitană extrem de aglomerată – cum ar fi Tokyo sau New York.

Directorul startup-ului, Lena Okajami, a declarat că proiectul își îndreaptă atenția către întreaga lume, deoarece stelele lor căzătoare se vor afla în spațiu și vor putea fi livrate oriunde. 

În cazul în care toate sistemele continuă să se dezvolte conform planului de producție, ambii sateliți ar urma să fie deja în spațiu în februarie 2020. Asta înseamnă că avem mai puțin de doi ani să ne pregătim dorințele pentru ploaia de stele.

Deocamdată nu este clar cât va trebui să plătești pentru așa ceva, dar având în vedere că testele inițiale au un buget de 20 de milioane de dolari, presupun că nu puțin.