Încă un oraș din România unde poți plăti cursa cu autobuzul cu telefonul

Încă un oraș din România unde poți plăti cursa cu autobuzul cu telefonul

Smartphone-ul a devenit o uneltă universală pe care o putem folosi pentru muncă, pentru distracție și acum pot înlocui cu succes portofelele noastre.

Dacă obișnuiești să mergi des cu autobuzul prin Sibiu atunci am o veste bună pentru tine. Îți vei putea plăti  călătoriile cu autobuzele deținute de Tursib S.A. cu ajutorul telefonului mobil. Serviciul este disponibil din 12 noiembrie.

Aplicația 24pay a fost dezvoltată de compania PTP Online, membră a grupului de firme Ecco Group Development, și este un portofel electronic care pune la dispoziția călătorilor serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun.

Acestă metodă de plată este lansată deja în Arad, Brașov, Iași, Râmnicu Vâlcea și Timișoara.

Sistemul 24pay a fost pus la dispoziție în mod gratuit operatorilor de transport, fără a fi percepute costuri pentru dezvoltarea aplicației. Plățile pentru achiziția biletului sunt derulate prin soluția de plată cu card oferită de Banca Transilvania.

Utilizarea aplicației pentru plata transportului în comun nu presupune costuri suplimentare pentru tine. Ca să poți plăti călătoria cu telefonul trebuie să descarci aplicația apoi să adaugi un card bancar Visa sau Mastercard.

Când te urci in autobuz intri la sectiunea de „Transport Public” din aplicația 24pay apoi scanezi codul QR. Există și o metodă mai convenabilă contactless dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, prin apropierea de eticheta cu simbolul NFC. După confirmarea tranzacției, biletul achiziționat va fi disponibil în secțiunea Bilete pentru control.

Pentru început, vei putea achiziționa doar bilete o călătorie (în valoare de 2 lei TVA inclus). În viitor ar urma să se adauge și alte tipuri de bilete de călătorie.

Aplicația nu este utilă doar pentru tine, ci și pentru turiștii care vizitează România. Aplicația este disponibilă în limba engleză, la fel și afișele din autobuze. Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS și o poți descărca gratuit din Google Play sau App Store.

Citește și: