Toate modurile în care ar putea fi absurdă plata cu cardul la Poșta Română

Toate modurile în care ar putea fi absurdă plata cu cardul la Poșta Română

Cele mai importante vești din acest an vin, surprinzător, de la Poșta Română. Cumva, s-au hotărât să țină pasul cu lumea și au anunțat introducerea plății cu cardul la ghișeu. Bine, nu e cazul să deschizi șampania, pentru că se face treptat. Anul acesta vor să introducă serviciul în 1000 de oficii postale, iar de restul se vor ocupa la anul. Heh, e un progres.

Acum câteva zile, s-a anunțat și faptul că pensiile vor fi primite pe card începând cu anul 2019, deci contractul ci Posta va fi întrerupt. Poate că veștile sunt legate. Dacă tot vor fi virate pensiile numai pe card, probabil că a realizat și Poșta că e momentul să monteze un POS la ghișeu.

Reguli importante pentru cei care nu au folosit un card până acum

La câteva oficii poștale au apărut deja afișe cu instrucțiuni și atenționări: vă rugăm frumos să nu ne spuneți nouă cu voce pinul dumneavoastră, chiar dacă o faceți în șoaptă. Dacă nu puteți să-l tastați, reveniți la plata numerar.

Nu putem alimenta sau scoate bani de pe card. Folosiți bancomatul de afară.

Nu avem cum să vă ghicim pinul. Dacă nu sunteți sigur că îl știți, nu încercați.

Nu avem cum să vă spunem câți bani mai aveți pe card.

Nu știm când intră pensia pe card. Nu noi alimentăm cardurile cu pensie, așa că nu mai întrebați dacă putem să virăm banii mai repede.

Pentru plata cu cardul, vă rugăm să cereți un formular de la ghișeu. Reveniți la coadă după ce îl completați.

Cum va fi viața pensionarilor, după ce pensiile vor fi primite pe card

Câțiva pensionari refuză să folosească cardul, pentru că le-a spus cineva că scris invers e „drac”. Tanti Gina a rupt două carduri într-o lună și este amenințată că rămâne fără pensie la a 3-a abatere.

Unii preoți oferă servicii speciale prin care stropesc cardurile cu busuioc.

Oamenii sunt supărați că oricum aveau prea multe carduri. Câte unul pentru fiecare farmacie, card de sănătate și acum și pentru pensie. Dacă le încurcă? Dacă bagă ăla de la Catena în bancomat și rămâne fără? Să facă, domne, unul universal.

La sfatul nepotului său de 12 ani care face informatică 2 ore pe săptămână, un bărbat a cerut ca pensia lui să-i fie depusă în bitcoini, în loc de lei. Doamnele de la poștă au zis că-i nebun și să termine cu prostiile și bărbatul le-a făcut inculte.

Biserica se gândește să pună un POS lângă cutia milei.

12:43 / 12.10.2018