Pixel 2 vine cu o problemă frustrantă la încărcarea bateriei

Din multe puncte de vedere, Google Pixel 2 este telefonul perfect cu Android pentru fanii platformei Google. Se pare însă că are mici probleme.

De-a lungul ultimului an, de când s-a lansat Google Pixel 2 și Pixel 2 XL, foarte mulți internauți și-au manifestat entuziasmul pentru noile aparate. Review-urile au fost în mare parte pozitive, cu excepția faptului că, uneori, culorile de pe ecran păreau pale sau șterse. Ulterior s-a demonstrat că tonurile de culoare au fost domolite intenționat, pentru a fi mai apropiate de realitate. Pe termen lung, acel detaliu s-a remediat cu o actualizare de firmware ce permitea utilizatorilor să-și aleagă spectrul de culori pe care îl doresc afișat.

În urmă cu câteva zile, cei de la Android Police au identificat o nouă problemă care afectează buna funcționare a dispozitivelor Pixel 2. De această dată, este vorba de eficiența procesului de încărcare. Conform unor teste elaborate realizate pe parcursul încărcării complete a terminalului, temperatura din mediul ambiant joacă un rol mai important decât ai crede.

În mod uzual, cei mai mulți dintre noi își fac griji în momentul în care telefonul pare să se încălzească foarte tare când este pus la încărcat. Ce faci însă când îl simți foarte rece, din cauza faptului că afară este rece? La baza ecranului unui Google Pixel 2, în anumite condiții, este afișat mesajul ”Se încarcă rapid”. Uneori însă, respectivul text pare a fi unul mincinos.

În condiții optime, cu încărcătorul potrivit, un Google Pixel 2 se încarcă cu până la 18W. Dacă temperatura din mediul ambiant scade mai jos de 20 de grade, acea valoare poate să ajungă și până la 3-4W. Cu alte cuvinte, timpul de încărcare crește de până la cinci ori, dar pe ecranul dispozitivului, scrie în continuare ”Se încarcă rapid”. Același comportament de încetinere a încărcării la frig a fost reprodus și pe alte telefoane, dar o diferență atât de mare a putut fi observată doar la Pixel 2. Rămâne să vedem dacă Google va face un efort pentru eliminarea mesajului de pe ecran în acele circumstanțe.

Alexandru Puiu
17:00 19.02.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video