Panasonic a lansat un laptop pe care îl poți trânti de pământ

Panasonic a lansat un laptop pe care îl poți trânti de pământ

Seria Toughbook de la Panasonic a fost din totdeauna asociată cu un grad sporit de rezistență la șocuri și intemperii. Cu noul model însă, speră să depășească recorduri de autonomie.

Au trecut aproape două decenii de când cei de la Panasonic au făcut valuri în industrie printr-o serie de sisteme portabile pe care le poți utiliza în condiții inumane. Nu au fost implicate în scandaluri cu baterii explozive și și-au păstrat imaginea imaculată în piață. Fără a fi neapărat o referință la anii de activitate, Panasonic tocmai a lansat un hibrid 2 in 1 intitulat Toughbook 20. Acesta reprezintă un upgrade important adus versiunii ce a debutat în urmă cu aproximativ doi ani.

Gadgetul cu pricina nu este neapărat atrăgător sau futurist, dar creațiile Toughbook niciodată nu și-au propus să atragă utilizatorii cu pretenții pe partea de design. Acestea sunt dedicate persoanelor care activează pe șantier, în pădure sau în orice alt mediu care nu implică prezența în preajmă a unui birou.

Panasonic Toughbook 20 este primul sistem al companiei care incorporează o baterie ”punte”. Respectiva particularitate te ajută să schimbi bateriile în timp real fără să-ți oprești sistemul. S-ar putea totuși să nu apelezi la respectivul artificiu, având în vedere că autonomia standard este de 8,5 ore, dar poți sări până la 17 ore dacă investești într-o baterie suplimentară care se instalează sub tastatură.

Dacă folosești doar tableta detașabilă de la Toughbook 20, vei putea profita mai ușor de panoul cu suport pentru interacțiunea cu stylus. O cameră infraroșu și suportul pentru autentificarea pentru Windows Hello amplifică securitatea datelor. În funcție de buget, noul sistem poate fi achiziționat cu un Intel Core i5 de generația a șaptea i5-7Y57 tactat la 1,2GHz cu 3,3 GHz – Turbo Boost. Dacă vrei, poți face downgrade la un M5-6Y57 și poți opta pentru Windows 7, în loc de Windows 10 pe 64 biți. Implicit, vine cu 8GB RAM, dar poți opta pentru 16GB. SSD-ul standard este de 256GB și poate fi upgradat până la 512GB cu posibilitate de criptare a datelor prin OPAL.

Pe tabletă, conectica include un USB 3.0, HDMI, Ethernet, ieșire audio, microSD, locaș de SIM și un port Serial opțional cu 9 pini. Baza include două porturi USB 3.0, un USB 2.0, HDMI, porta VGA, Ethernet și un al doilea port serial. În plus, un cititor de carduri SD îți permite extinderea spațiului de stocare.

Fiecare Panasonic Toughbook vine cu o garanție pe patru ani, și este certificat MIL-STD-810G (rezistență la trânte de la 1,5 metri), MIL-STD-461F (imunitate la interferență electromagnetică), IP65 (rezistență la apă și praf). Cu o greutate totală de 1,76 kilograme, hibridul are un preț de start de 3100 de dolari.

Citește și: