Panasonic GH5s este cel mai bun mirrorless pentru filmări 4K cu HDR

Panasonic GH5s este cel mai bun mirrorless pentru filmări 4K cu HDR

Seria de camere Lumix GH5 a devenit foarte populară printre videografi în ultimii ani, iar noul model GH5s este mai capabil ca niciodată. 

Lumix GH5 a fost încă de la început o cameră ce punea accent pe abilități de captură video, dar versiunea actualizată GH5s extrapolează acele particularități. Noul model utilizează un senzor de 10,2 megapixeli ”Dual ISO” în loc de 20,2 megapixeli în cazul GH5. Această scădere reușește însă să sporească semnificativ abilitatea de captură în condiții de lumină scăzută cu o calitate foarte bună. ISO-ul specificat este acum de 51.200 nativ și până la 204.800 în mod extins. În final, poți genera conținut video în conformitate cu standardul Cinema 4K la o rezoluție de 4096 x 2160 pixeli cu 60 de cadre pe secundă.

Mecanismul dual-native ISO sau DNI a fost introdus în GH5s de pe seria de camere video profesionale a companiei intitulate Varicam. Rezultatul este abilitatea de utiliza alternativ două circuite pentru o plajă ISO superioară fără zgomot de imagine în lumină scăzută. În testele de la CES 2018, a reușit să depășească campionul în domeniu, Sony A7S II.

Ca și compatibilitate cu standarde video existente, fluxul video generat de Panasonic Lumix GH5s este pe 10 biți de culoare în format 4:2:2 cu o rată de date de 50MB/s. Astfel, ar trebui să ai clipuri video HDR cu până la un miliard de culori ce ar trebui să rivalizeze cu cele obținute de camere de câteva ori mai scumpe. Dacă vrei să îți faci o opinie despre calitatea clipurilor, camera are un port standard HDMI 2.1 prin intermediul căruia o poți conecta la un TV Ultra HD cu suport pentru HDR. Nu lipsește un port pentru microfoane profesionale XLR.

Întreaga construcție a aparatului se reflectă într-o scădere a greutății cu 65 de grame, în contextul în care ventilația este mai bună și poți filma neîntrerupt fără riscul supra încălzirii. În schimb, nu are stabilizare optică in-body, astfel de abilități fiind disponibile doar prin obiective compatibile.

Suportă două carduri SD UHS-II, are o ieșire USB 3.1 Type-C, Wi-Fi, Bluetooth 4.2 și suportă un grip opțional pentru o baterie suplimentară. Prețul de achiziție este de 2500 de dolari doar pentru body.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: