Lansat oficial, Panasonic Lumix GH5 confirmă toate zvonurile

Amatorii de camere foto de top de la Panasonic au așteptat de mult timp lansarea oficială a urmașului pentru GH4. La CES 2017 s-a lansat oficial Panasonic Lumix GH5.

Dacă nu cumva sunteți fani Nikon sau Canon, în ultimii câțiva ani, cei de la Panasonic au devenit din ce în ce mai consecvenți în a vă atrage cu camere foto mirrorless cu o performanță și specificații impresionante. Pe arhitectură Micro Four Thirds, acestea fac parte din seria dispozitive Lumix GH. Noul Panasonic Lumix GH5 detaliat zilele trecute la CES are foarte multe atuuri, dar vine și cu câteva premiere.

Trecând peste faptul că s-ar putea să-l confundați cu vechiul model din cauza lipsei modificărilor semnificative pe partea de design. Panasonic Lumix GH5 are mari șanse să fie primul aparat foto lansat vreodată cu conector USB C. Astfel, pe lângă faptul că îl puteți conecta direct noul MacBook Pro, veți fi și mult mai eficienți în a transfera filmele 4K.

În privința specificațiilor tehnice, noul Lumix este construit în jurul unui senzor LIVE MOS Digital de 20 megapixeli. Filtrul low-pass a fost eliminat din ecuație pentru a spori într-o oarecare măsură claritatea fotografiilor. Procesorul de imagine este Venus Engine 10. Sistemul integrat de stabilizare a imginii se anunță mai eficient ca niciodată și s-ar putea să facă o treabă foarte bună în a elimina tremuratul inadvertent atunci când veți filma clipuri 4K cu 60 de cadre pe secundă sau fotografii 6K în rafală cu până la 30 de cadre pe secundă.

Întreaga carcasă este realizată dintr-un aliaj de magneziu și este menită să reziste destul de bine la intemperii. Rezistă fără probleme la praf și stropi de apă, iar dacă vreți să faceți fotografii în zăpadă, până la -10 grade C nu ar trebui să întâmpinați probleme.

Noul Pansonic Lumix GH5 va fi disponibil începând cu luna martie a acestui an la un preț de 2000 de dolari doar pentru body, fără obiective. w

Pansonic-GH5-Released-1-2

Alexandru Puiu
15:00 07.01.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video