24 ian. 2018 | 13:30

Omul care voia să îți arate că Pământul e plat revine

ACTUALITATE
Omul care voia să îți arate că Pământul e plat revine

Dacă îți era dor de el, „Mad” Mike Hughes, un conspiraționist convins că Pământul este plat, se întoarce cu o nouă încercare de a te convinge că are dreptate.

Hughes, în vârstă de 61 de ani, are acum o nouă rachetă și o nouă dată de lansare și este convins că va demonstra că globul pe care trăim este, de fapt, un disc. În noiembrie 2017, Hughes plănuia să zboare cu racheta personală la 548 de metri deasupra Pământului la viteza de 800 km/h.

Pe atunci, Hughes voia să se lanseze cu racheta sa personală, pe care o construise din obiecte din garaj, la costul de 20.000 de dolari. Întregul proces avea să aibă loc deasupra orașului Amboy, din deșertul Mojave, California. Însă Hughes nu a reușit să facă ce și-a propus. Cei de la Bureau of Land Management (BLM) au spus că nu există vreo înregistrare în care aceștia îi acordă lui Hughes permisiunea de a lansa racheta într-un spațiu public.

Se pare că Hughes a construit între timp o nouă rachetă și plănuiește să o lanseze de pe un teren privat din Amboy în data de 3 februarie. Lansarea va fi verticală, astfel încât să nu treacă pe proprietatea BLM. Pentru a vedea curbura Pământului, Hughes ar trebui să ajungă la altitudinea de 10.700 metri și vremea să fie senină. Cei 500 de metri pe care îi va parcurge cu racheta personală nu vor fi suficienți și probabil îl vor face să fie și mai convins că are dreptate.

Bărbatul speră să îi convingă pe oameni să afle mai multe despre teorie, în ciuda a ceea ce spune știința. El este de părere că atenția masivă pe care a primit-o în noiembrie din partea mass-media este de vină pentru eșecul de atunci. „Nimeni nu ar fi putut prezice cantitatea de atenție pe care am primit-o atunci”, a zis el. „Dar ghiciți ce? Se va întâmpla din nou”.