Piloții care au raportat un OZN în timpul misiunii lor

Piloții care au raportat un OZN în timpul misiunii lor

Autoritatea aviatică irlandeză investighează coasta de sud-vest a Irlandei pentru posibila prezență a unor lumini puternice și OZN-uri.

Deja ne-am obișnuit cu acest tipar. Periodic, există câte o persoană care raportează „prezența” unui OZN sau a unui obiect ceresc misterios, care reușește să pună mințile conspiraționiștilor pe jar.

De data aceasta, lucrurile au început vineri, 9 noiembrie, când un pilot britanic a contactat centrul de control al traficului aerian de la Shannon. Pilotul voia să știe dacă în zonă erau desfășurate exerciții militare, deoarece a văzut ceva „care se mișca foarte repede”. Operatorul de trafic aerian a spus că nu existau astfel de exerciții în zonă.

Pilotul care zbura din Montreal la Heathrow a mai precizat că a existat „o lumină foarte puternică”, iar obiectul a apărut pe partea stângă a aeronavei, înainte de a dispărea rapid către nord.

Un alt pilot dintr-un avion Virgin i s-a alăturat acesteia și a sugerat că putea fi vorba despre un meteorit sau alt obiect care reintra în atmosfera Pământului. Acesta a declarat că au fost „mai multe obiecte care urmăreau aceeași traiectorie” și că erau foarte strălucitoare.

Un al treilea pilot a spus că viteza obiectelor era una „astronomică, ca un Mach 2” – care este de două ori viteza sunetului.

„În urma rapoartelor efectuate de un număr mic de aeronave pe 9 noiembrie despre activitatea aeriană neobișnuită, IAA a depus un raport” a declarat Autoritatea aviatică irlandeză. Raportul va fi cercetat în cadrul procesului obișnuit de investigare a evenimentelor confidențiale.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Shannon a declarat că nu ar fi adecvat ca acesta să comenteze în timp ce investigația IAA este în curs de desfășurare.

Citește și:
Sursa: BBC
Etichete: