Piloții care au raportat un OZN în timpul misiunii lor

Piloții care au raportat un OZN în timpul misiunii lor

Autoritatea aviatică irlandeză investighează coasta de sud-vest a Irlandei pentru posibila prezență a unor lumini puternice și OZN-uri.

Deja ne-am obișnuit cu acest tipar. Periodic, există câte o persoană care raportează „prezența” unui OZN sau a unui obiect ceresc misterios, care reușește să pună mințile conspiraționiștilor pe jar.

De data aceasta, lucrurile au început vineri, 9 noiembrie, când un pilot britanic a contactat centrul de control al traficului aerian de la Shannon. Pilotul voia să știe dacă în zonă erau desfășurate exerciții militare, deoarece a văzut ceva „care se mișca foarte repede”. Operatorul de trafic aerian a spus că nu existau astfel de exerciții în zonă.

Pilotul care zbura din Montreal la Heathrow a mai precizat că a existat „o lumină foarte puternică”, iar obiectul a apărut pe partea stângă a aeronavei, înainte de a dispărea rapid către nord.

Un alt pilot dintr-un avion Virgin i s-a alăturat acesteia și a sugerat că putea fi vorba despre un meteorit sau alt obiect care reintra în atmosfera Pământului. Acesta a declarat că au fost „mai multe obiecte care urmăreau aceeași traiectorie” și că erau foarte strălucitoare.

Un al treilea pilot a spus că viteza obiectelor era una „astronomică, ca un Mach 2” – care este de două ori viteza sunetului.

„În urma rapoartelor efectuate de un număr mic de aeronave pe 9 noiembrie despre activitatea aeriană neobișnuită, IAA a depus un raport” a declarat Autoritatea aviatică irlandeză. Raportul va fi cercetat în cadrul procesului obișnuit de investigare a evenimentelor confidențiale.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Shannon a declarat că nu ar fi adecvat ca acesta să comenteze în timp ce investigația IAA este în curs de desfășurare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BBC
Etichete: