Ziua mondială a OZN-urilor îți aduce aminte de Roswell și Area 51

Ziua mondială a OZN-urilor îți aduce aminte de Roswell și Area 51

În funcție de afinitățile tale pentru obiecte zburătoare neidentificate, ar trebui să știi că astăzi se celebrează ziua mondială a OZN-urilor sau World UFO Day. Celebrarea are legătură cu evenimentele de la Roswell de acum șase decenii.

Deși nu este vorba de o sărbătoare pe care o vei vedea în foarte multe calendare, World UFO Day are o comunitate foarte mare în spate. Amatorii de OZN-uri sărbătoresc deja de mai bine de 70 de ani aniversarea evenimentelor care s-au petrecut la Roswell în noapte dintre 2 și 3 iulie în 1947.

Dacă ajungi să crezi toate conspirațiile de pe worldufoday.com, înseamnă că ești convins în legătură cu vizita mai multor extratereștri în ultimele decenii. Revenind însă la incidentul Roswell, foarte mulți pasionați de OZN-uri sunt încrezători că un obiect zburător neidentificat ”a călcat pragul” planetei la începutul lunii iulie, în 1947.

Conform conspirațiilor, organizațiile guvernamentale americane au mușamalizat evenimentul și au ascuns toate dovezile referitoare la ce sa întâmplat în noaptea dintre 2 și 3 iulie 1947.

Cel mai vehiculat scenariu este că o navă extraterestră s-a prăbușit în apropierea localității Roswell în 1947. La scurt timp după mediatizarea internațională a evenimentului bizar, s-au format două tabere de indivizi. Unii sunt convinși că ipoteza extraterestră este una cât se poate de adevărată, în timp ce alții sunt de părere că acceptarea prezenței OZN-urilor pe planeta noastră reprezintă o viziune puerilă asupra realității în care trăim.

În orice caz, mai există numeroase variante pentru ce s-a întâmplat la Roswell.

Mulți așa-numiți cercetători de obiecte zburătoare neidentificate sunt de părere că forțele militare americane au făcut eforturi semnificative pentru a ascunde nava recuperată de autoritățile din SUA la Roswell.

Indiferent însă care a fost adevărul vizavi de Roswell și Area 51, World UFO Day reprezintă o perioadă foarte profitabilă din an pentru locuitorii localității Roswell. Mii de turiști organizează săptămânal pelerinaje în zonă, dar la începutul lunii iulie crește foarte mult numărul lor. Există până și un Muzeu al OZN-urilor la Roswell ce merită vizitat.

Citește și:
Etichete: