Oscar 2020: Academia îmbrățișează filmele cu super eroi, pentru rating

Oscar 2020: Academia îmbrățișează filmele cu super eroi, pentru rating

La Oscar 2020, vom vedea câteva schimbări importante legate de organizarea evenimentului și de premiile care vor fi înmănate câștigătorilor. Pentru prima oară, filmele cu super eroi vor ajunge în centrul atenției.

Premiile Oscar nu mai sunt la fel de relevante în secolul în care trăim, ca acum 20 de ani. Oamenii pasionați de streaming nu-și mai mulează preferințele în materie de cinematografie după o instituție americană îmbătrânită, ce a devenit mai populară în ultimul deceniu pentru manifestările rasiste, decât pentru promovarea unor filme obscure ce nu trebuie ratate. Conform declarațiilor președintelui Acadmiei, situația se va schimba la Oscar 2020.

John Bailey este ocupă poziția de președinte în cadrul Academy of Motion Pictures Arts and Sciences. Printr-o scrisoare trimisă de Bailey tuturor membrilor Academiei, oficialul a listat o serie stufoasă de schimbări menite să țină premiile Oscar ”relevante într-o lume aflată în schimbare”. Printre altele, modificările încearcă să adreseze scăderea dramatică a ratingului obținut la TV de festivitatea de decernare.

În primul rând, evenimentul efectiv ce va fi difuzat la TV va fi de maximum trei ore, în scădere de la aproape patru ore. În acest scop, o parte importantă dintre premiile care vor fi decernate nu vor mai ajunge la telespectatori, deoarece se vor desfășura pe parcursul reclamelor. Față de anii trecuți, decernarea premiilor Oscar 2020 va fi mutată de pe 23 februarie pe 9 februarie.

O schimbare un pic ciudată și una care a atras atenția destul de mult pe rețelele de socializare ține de includerea printre categoriile nominalizate a ”celui mai bun film popular” – Outstanding Achievement in Popular Film. Aceasta este prima schimare importantă pe lista categoriilor nominalizate din ultimii 20 de ani. Ultima oară când s-a introdus o categorie nouă a fost în 2001. La momentul respectiv a fost vorba de Best Animated Feature – Cel mai bun lung metraj de animație.

În practic, introducerea unei categorii speciale pentru cel mai bun film popular încearcă să aducă în prim plan blockbuster-e de vară, cele mai multe dintre ele cu super eroi și bugete astronomice. În trecut, acestea erau nominalizate aproape exclusiv pentru efecte speciale și, în cel mai bun caz, pentru coloană sonoră sau decoruri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: